Rukomet

Johanson zbog CG odustao od kluba, cilj OI

Crnogorske rukometašice 19. novembra počeće pripreme za Evropsko prvenstvo.

Selektor Per Johanson kaže da je osnovni cilj borba za plasman od petog do osmog mjesta.

“Realno je da obezbijedimo mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre. U vrlo smo teškoj grupi, sve selekcije znaju da će biti borba da se prođe dalje. Naravno uvijek sanjamo medalje, ali ne pričamo o tome. Ne idemo na prvenstvo da izgubimo, svi žele da pobijede. Objektivno je da se borimo za plasman od petog do osmog mjesta, ali ako se kockice slože možemo i bolje.” poručio je selektor.

Johanson je pozvao 16 rukometašica za šampionat kontinenta. Iznenađenja nema, 11 djevojaka je iz Budućnosti, a zbog povrede selektor nije mogao da računa na Bobanu Klikovac i Đurđinu Malović.

Povrede su mučile i Raičević, Katarinu Bulatović, međutim Johanson se nada da će biti maksimalno spremne. U Francuskoj je prva šansa da se izbori plasman na predolimpijski turnir.

“Odlučio sam da nemam klub ove sezone, tako da sam imao dosta vremena da upoznam, ne sve, ali većinu crnogorskih rukometašica. Razgovarao sam sa svim trenerima, da bih imao jasan uvid u perspektivu. Cilj je da se kvalifikujemo na Olimpijske igre u Tokiju i sve što radimo činimo da bi se kvalifikovali na igre, što je težak posao. To je naš veliki cilj.” ističe Johanson.

Lavice šampionat otvaraju mečomprotiv Slovenije 30. novembra. U grupi su još svjetski šampion Francuska i olimpijski prvak Rusija. Tri će selekcije u glavnu fazu gdje se najvjerovatnije priključuju Švedska i Danska.

Put je težak, a Johansona raduje sve bolja forma djevojaka iz Budućnosti, posebno golmanke Marine Rajčić.

“Marina je pokazala sjajnu formu, igra odlično za Budućnost i veoma sam srećan što imamo tako dobrog golmana. Jedna od igračica koje su se najbolje razvile u prethodnom periodu je Jelena Despotović. Igrala je dobro u Debrecinu, ima veliku ulogu tamo i punu podršku trenera i mislim da će biti sve važnija za reprezentaciju.” kaže Šveđanin.

Rukometašice će samo četiri dana trenirati u Podgorici, a ostatak priprema odradiće u Švedskoj. Zakazana su dva susreta protiv Šveđanki i još nekoliko zajedničkih treninga. Domaćin naše grupe je Nansi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pravnik
Gost
Pravnik

Nasu reprezentaciju treba da vodi nas covjek.Sta je falilo Adzicu?On nase rukometasice u dusu zna, jer su iz njegovog rasadnika Buducnosti.Bilo koji trener stranac kada vam se kao insajder, da ne kazem spijun, uvali u reprezantaciju, zaboravite medalje!On ce u najmanju ruku iz nacionalnih interesa uvjek biti uz reprezentaciju svoje drzave, ma koliki profesionalac bio, da ne pricamo kada napusti… Više »

Vuk
Gost
Vuk

Adžić je grobar ženskog rukometa u CG. Ko to ne vidi taj nema pojma o ovom sportu. Sreća je da više ne vodi reprezentaciju, a Budućnost iz godine u godinu samo tone sve dublje.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Зна ли се колика му је плата? Није он из голе љубави ка ЦГ ту. Него са срећом па да наш Лавице обрадују јер у ЦГ се само спортским успјесима можемо подичит.

Krivu Drinu
Gost
Krivu Drinu

Prava menadzerska prica, vidi se ta zapadna skola demagosko perfektna

Send this to a friend