Rukomet

Još finese, a onda Odenze

Marina Rajčić branila je sve sparing i turnirske utakmice Budućnosti u pripremama za Ligu šampiona. I biće spremna za prvi meč 6. oktobra u ,,Morači” protiv danskog predstavnika Odenzea.

Kako se još na početku rada u Kolašinu povrijedila španska reprezentativka Darli di Zogbi, kompletan teret između stativa pao je na leđa povratnice iz francuskog MEC-a. Kaže da nije osjećala nikakav pritisak, a da joj je vrijeme brzo prošlo.

“Darli se vratila, dobra stvar, trebaće joj malo vremena da uđe u treninge, ali sam sigurna da ćemo spremno dočekati start Lige šampiona. Čini mi se da je vrijeme brzo prošlo, radili smo kvalitetno, a vjerujem da ćemo do početka takmičenja podići formu i usavršiti neke stvari. Imam utisak da ćemo najspremnije dočekati Ligu šampiona” poručila je golmanka podgoričke ekipe.

Povrede su uticale na kompletniju sliku, ali nijesu umanjile želju i snagu kolektiva da ozbiljno igra sa nekim od vodećih evropskih klubova, poput Bukurešta i Đera.

“Svako je dao doprinos u skladu sa trenutnim mogućnostima, jer je bilo mnogo povrijeđenih igračica. Sad smo na okupu, nema straha da će svaka biti spremna da
pokaže, prije svega, želju, a onda kvalitet.”

Budućnost je od sjutra domaćin prvog Regionalnog turnira. Juče su ,,plave” trenirale sa Krimom, a danas će sa šampionom Slovenije igrati sparing meč. Uporedo sa treninzima, stručni štab i igračice analizama pokušavaju da dođu do najboljih odgovora za protivnike u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

“Već imamo prvu i jasniju sliku oko protivnika. Konkretno u danskoj ekipi smo primjetili kvalitetne igračice i raspoložene šutere. Znamo kako moramo, ali nećemo da pričamo unaprijed ništa. Moramo polako da idemo ka cilju. Bitna je nedjelja pred početak Lige šampiona.”

Višegodišnji ino-angažman u Francuskoj nije pretjerano uticao na Marinu oko onoga što se tražilo i traži u Budućnosti. Brzo je ušla u sistem.

“Nije bilo teško, iz razloga što je u Budućnosti praktično cijela crnogorska reprezentacija. Ne osjeća se velika razlika, na početku je bilo malo čudno, ali sad je sve super.”

Marina je optimista, dobro raspoloženje gradi na kolektivnoj igri i sistemu, odbrani i spoju mladosti i iskustva. Nema straha.

“Uopšte nemam nikakvu zadršku, vjerujem da možemo i vjerujem u dobre pai uje. Sigurna sam da će nam utakmice do starta Lige šampiona poslužiti, uz maksimum koji traže. Treba biti odgovoran, zadržati fokus i znati zbog čega sve to radimo. A radimo zbog Lige šampiona.”

Send this to a friend