Rukomet veliki izazov

Juniorke na okupu, vjeruju da imaju super tim za Mundijal

Nađa Kadović

Juniorska reprezentacija Crne Gore okupila se juče u glavnom gradu i zvanično počela pripreme za Svjetsko prvenstvo u Sloveniji. Trener Igor Marković nije mogao da računa na kompletan sastav zbog obaveza nekoliko igračica u inostranim klubovima.

“S obzirom na to da nas je 11 na teningu ne mogu da kažem koliko smo spremne. Ali sam sigurna da su djevojke koje nastupaju u inostranstvu mnogo spremnije od nas – iz domaćih klubova. Mislim prije svega zbog broja odigranih utakmica. Mogu još da kažem da imamo super tim”, poručila je Nađa Kadović.

Mlade rukometašice u glavnom gradu radiće do neđelje, a onda će na Cetinju, sa mnogo više detalja, kroz sparing utakmice sa kadetima i pionirima Lovćena, odraditi možda i najvažniji dio posla. Finiš priprema, do puta i prvog meča sa Danskom, odradiće ponovo u Podgorici.

“Šampionat otvaramo sa favoritom. Možda je i bolje jer će poslije premijere sve biti lakše. Danska je izuzetan protivnik protiv kojeg, uz maksimalnu motivaciju, možemo da igramo. Italiju smo upoznale kroz kvalifikacije, a već smo odgledale nekoliko utakmica reprezentacije Argentine”, istakla je rukometašica Budućnost Bemaxa.

Marković sa saradnicima Anđelom Bulatović i Armel Atingre (golmanka Budućnost Bemaxa), vjeruje da bi mogao ekipu da motiviše i u dobrom raspoloženju dočeka start prvenstva. Manje kadrovske probleme na stratu priprema rješavaće u hodu.

Send this to a friend