Rukomet Zadovoljstvo u redovima šampiona

Kad je motiv od svega jači

foto: zrkb.me

Sa vrlo preciznim zadacima u odbrani i namjerom da se strpljivim pozicionim napadom i lakim golovima kroz tranziciju i kontre dođe do cilja, rukometašice Budućnosti završile su prva tri pripremna meča protiv rivala sa kojima će se sastati u grupnoj fazi Lige šampiona.

Znale su naše rukometašice što rade i sa 92 gola u mreži Bresta i Vlčee (dva meča) ostavile snažan utisak u uvodnom dijelu priprema za start Lige šampiona.

Budućnost je sa Majdom Mehmedović i Jovankom Radičević dobila upravo ono što je falilo ranijih sezona, reprezentativke su unijele preciznost, brzinu i maštovitost, sa njima je, definitivno, ekipa na pravom putu. Tri kontrolna meča pokazala su da se i Slovenka Barbara Lazović uklopila u sistem, dok je Norvežanka Emili Sando sa gola investicija, uz Marinu Rajčić, za velike stvari.

Čeka se još Sanja Vujović, a ima dobrih naznaka da će i njoj stvari da legnu do početka Lige šampiona. Neke nove detalje ponudila je Đurđina Jauković, besprijekorna u oba pravca. Čini se, ipak, da je stručni štab najviše dobio sa povratkom kapitenke Milene Raičević. Mimo očekivanog odigrala je prva dva meča i ta “lijepa ruka” hranila je i krila i sa crte igrače. Milena je od februara bila van stroja, u međuvremenu se oporavljala od operacije ramena. Budućnost je u seriju utakmica ušla iz jakih bazičnih priprema.

“Imali smo samo osam rukometnih treninga do utakmice sa Brestom, tako da je sve ovo posljedica fenomenalne želje djevojaka, velikog iskustva koje nose i pravog motiva da pokažu koliko žele da igraju i na koji način. Tako da su to prenijele na ostale djevojke i stvarno su izdržale po svakom pitanju. Sanja je objektivno ispod nivoa spremnosti ekipe, ali je dobila prostor i kupi minute na pravi način. Kompletno, sve što smo željeli, uspjeli smo da uradimo u ova tri meča. Zahvalan sam našim rivalima što su se odazvali pozivu”, kazao je trener Adžić.

Danas od 18.30 časova, ponovo u ,,Morači”, Budućnost će snage odmjeriti sa ruskim Astrahanom.

“Nakon toga naš čeka još jači turnir u Francuskoj, protiv ekipa koje vrlo brzo počinju prvenstvene borbe i koje su, u odnosu na nas, na potpuno drugom nivou. Nadam se da ćemo i u duelima sa Mecom, Đerom i Bukureštom, uspjeti dosta da pokrijemo i na najbolji način završimo ovu fazu priprema.”

Avgust je rezervisan za seriju jakih mečeva, u Francuskoj ,,plave” tek čeka sudar sa ekipama koje ozbiljno pretenduju za završni turnir Lige šampiona. Đer, je, naravno, prvi favorit za trofej.

“Radujemo se da smo u mogućnosti da igramo takve mečeve, jer nakon toga, praktično, imamo još mjesec i po do prve zvanične utakmice. Bitno je daje stručni štab uradio kompletan fenomenalan posao od novoangažovanih Tanje i Maje, preko fizioterapeuta, Bojane i Novaka. Klub je omogućio fenomenalne uslove da mi ovako izgledamo. Imamo sve ono što je potrebno da ostvarimo vrhunski rezultat. Za sada sve to ide na najbolji način i vjerujem da će tako ostati.”

Send this to a friend