Rukomet

Kada sam čuo da ćemo se okupiti na Cetinju, srce mi je zaigralo

foto: RSCG

Muška seniorska rukometna reprezentacija okupila se na Cetinju, gdje će do kraja sedmice odraditi uvodni dio pripreme za kvalifikacione duele protiv Farskih ostrva i Ukrajine, koji su odlučujući u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Tim povodom organizovana je konferencija za novinare, na kojoj su govorili gradonačelnik Cetinja, mr Aleksandar Kašćelan, direktor reprezentacije Draško Mrvaljević i selektor Zoran Roganović.

Podršku nacionalnom timu dao je i ministar sporta i mladih u Vladi Crne Gore Nikola Janović, koji je istakao da ”lavove” očekuju teški dueli, ali da vjeruje da ova generacija uz sjajnu atmosferu koja vlada u timu, može da ispuni cilj i domogne se smotre najboljih selekcija Evrope.

Poslije nekoliko godina, najbolji crnogorski rukometaši su na pripremama na Cetinju. Prijestonica se pobrinula da igrači i stručni štab imaju sve uslove za kvalitetan rad pred mečeve odluke u kvalifikacijama.

Kašćelan je najavio da će krajem mjeseca pripreme na Cetinju odraditi i naša juniorska reprezentacija, što je još jedna potvrda da Prijestonica pruža kontinuiranu podršku sportu – timovima sa Cetinja, ali i svim nacionalnim selekcijama.

– Vjerujem da se većina igrača, trener i rukovodstvo, ovdje osjećaju kao kod kuće. Rukomet je sport za koji ovaj grad živi. Sport koji je proslavio Cetinje, mjesto koje je dalo asove u ovom sportu. Momcima, stručnom štabu i upravi želim ugodan boravak na Cetinju i uspješne pripreme. Nadam se da će se reprezentacija okupiti u najačem sastavu, a uvjeren sam da će protiv Farskih ostrva i Ukrajine momci dati svoj maksimum i obradovati nas pobjedama. Posebno mi je zadovoljstvo što je sa nama ministar Janović, koji nam se prodružio sa upravo završenog događaja, kako bi pozdravio repezentativce i poželio im uspjeh na predstojećim mečevima – kazao je Kašćelan.

I Ministarstvo sporta i mladih pruža podršku Rukometnom savezu Crne Gore, a ministar Nikola Janović je poželio uspjeh nacionalnom timu, uz očekivanje da će sjajna atmosfera i velika želja koja je evidentna kod svih reprezentativaca, donijeti ostvarenje cilja.

– Želim reprezentaciji mnogo uspjeha u odlučujućim mečevima u kvalifikacijama. Očekuju ih dvije teške utakmice, ali u duelu protiv Danske u aprilu koji je odigran u Podgorici, vidjelo se da ova ekipa ima odličnu energiju. Na osnovu ličnog iskustva, mogu da kažem da kada ekipa posjeduje kvalitet, a oni ga svakako posjeduju, uz homogenost koju sada imaju zahvaljujući stručnom štabu i novom rukovodstvu saveza na čelu sa Petrom Kapisodom, imamo snagu kolektiva koja je veća od kvaliteta svakog pojedinca. Siguran sam da će momci uspjeti da ostvare cilji izbore plasman na Evropsko prvenstvo – kazao je Janović.

Direktor muške reprezentacije Draško Mrvaljević izrazio je zahvalnost Prijestonici Cetinje, što je obezbijedila kvalitetne uslove za rad našem nacionalnom timu.

– Cetinje je grad rukometa, mi ga osjećamo kao svoj sport i mnogo asova je ovdje poniklo. Da ispravim gradonačelnika: ne osjećamo se kao kod kuće, nego smo kući kroz osmijeh je rekao Mrvaljević, odgovarajući na šalu gradonačelnika.Nadamo se da će RSCG da uspostavi čvršću vezu sa Prijestonicom, da ćemo biti tu malo više i da će ovo postati praksa. Nadam se da ćemo pripreme uspješno privesti kraju i da ćemo izboriti ono što želimo u junskim mečevima.

”Lavovi” će 13. juna igrati u Farumu sa Farskim ostrvima – reprezentacijom koja ih je u oktobru šokirala u Podgorici, osvajanjem boda (24:24), a tri dana kasnije u Podgorici sa Ukrajinom.

– Svi smo odavde krenuli. Kada sam čuo da ćemo se okupiti na Cetinju, srce mi je zaigralo. Sa treninzima smo počeli još prošle sedmice. Moram se zahvaliti selektoru kadetske reprezentacije Branu Božoviću, kao i treneru Budućnosti Draganu Adžiću, koji su, zajedno sa direktorom reprezentacije Draškom Mrvaljevićem, radili sa momcima. Najteža nedjelja je pred nama. Moramo odigrati dvije dobre utakmice. Momci će dati sve od sebe. Ukrajina u ovom trenutku ima svoje ciljeve, a da ne zaboravimo Farska Ostrva koja se nadaju pobjedi protiv nas. Najteže će biti da ih ne potcijenimo i da zadržimo odnos kao protiv Danske – kazao je selektor Roganović.

Roganović vjeruje da će ekipa biti na najvišem nivou u mečevima odluke, te da neće biti euforije kao poslije sjajnog ciklusa u aprilu, kada je u Podgorici savladan aktuelni svjetski i olimpijski šampion – Danska.

– Imamo ponekad tendenciju da malo poletimo. Ipak, mislim da su momci, uz neprekidnu komunikaciju sa stručnim štabom, shvatili, kao i svi mi, naročito protiv Danske, da ekipa ima enorman potencijal. Vjerujem da će nastaviti putem koji su krenuli i da više neće biti potcjenjivanja protivnika.

”Lavovi” će se na Cetinju pripremati pet dana. Nekompletni su – očekuje se priključenje članova bundesligaških timova Vladana Lipovine, Stefana Čavora i Nebojše Simića, kao i Vaska Ševaljevića, igrača francuskog Tremblea.

Pripreme u kompletnom sastavu, naš nacionalni tim počinje u ponedjeljak, 10. juna.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bravo
Gost
Bravo

Ministre, dajte da vidimo konkretna ulaganja u ovaj sport. Od lijepih riječi i dresova može hvaliti!

SAMO TAKO MOMCI RADITE I VJERUJTE!
DO POBJEDE!!!

vas
Gost
vas

Može li neko da bude clan reprezentacije a da nije sa Cetinja.

ZETA MNE
Gost
ZETA MNE

SVAKA CAST MOMCIMA, IGRAJU BAS KAO LAVOVI ZA SVOJU ZEMLJU, KOME JE STALO TAJ I IGRA, A ONIMA KOJI SE RAZMISLJAJU SRECAN VELIKI PUT. MILINA JE BITI NA TRIBINAMA I UZIVATI KAKO SE BORITE. SRECNOOOOOO.

Mirko
Gost
Mirko

Izvinite, zasto ne pustite moj komentar na ovaj tex? Hvala!

Mijuskovic
Gost
Mijuskovic

Mislis tamo dje je cetinjska sirotinja? Nadam se da ce Mandic doci da navija za reprezentaciju.

Send this to a friend