Rukomet Evropsko prvenstvo

Kadetkinje ubjedljive protiv Austrije

foto: Filip Filipović

Najbolje kadetkinje naše države na korak su od plasmana među osam najboljih timova Evrope – izabranice trenera Ivana Terzića savladale su Austriju 32:21 (15:10) i upisale drugu pobjedu na prvenstvu koje se održava u Podgorici.

Na startu takmičenja, Jelena Vukčević i saigračice slavile su protiv Danske, pa je jasno da imaju kvalitet da naprave dobar rezultat u konkurenciji najboljih timova Starog kontinenta.

Crna Gora je u duelu protiv Austrije kontrolisala dešavanja na terenu tokom svih 60 minuta. Nakon što su protivnice sredinom prvog poluvremena prišle na dva gola (9:7), uslijedila su četiri vezana gola našeg tima za vođstvo 13:7 u 22. minutu poslije pogotka Milošević.

Prednost je prvi put bila dvocifrena u 43. minutu – Vujadinović je pogodila za 24:14, pa je bilo prilike da trener Terzić ukaže priliku svim igračicama.

Lana Pavićević je bila najefikasnija sa šest golova, Tijana Lutovac je postigla pet, a po četiri Anđela Milošević i Ivana Vujadinović.

Ponovo su sjajne bile naše golmanke – Andrea Škerović je upisala 12, a Marija Marsenić šest odbrana.

Subota je slobodan dan na prvenstvu, a naše djevojke u posljednjem kolu grupne faze, u nedjelju od 18 sati u dvorani „Verde“ igraju protiv Švajcarske.

Tags
Send this to a friend