Rukomet Značaj sporta

Kapisoda i Lazović gosti manifestacije u Kotoru

tekst i foto: rscg.me

Manifestacija ”Značaj sporta i zdravih stilova života među djecom i mladima” održana je u Osnovnoj školi ”Njegoš” u Kotoru, u okviru Dječije nedjelje, u organizaciji JU Kulturni centar ”Nikola Đurković” Kotor.

Na tribini su govorili predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore i proslavljeni crnogorski rukomtaš Petar Kapisoda i bivša reprezentativka Suzana Lazović, koja je sada selektor ženske juniorske reprezentacije i trener mlađih kategorija u ŽRK Budućnost.

Na tribini kojoj su prisustvovali učenici pet škola (OŠ “Nikola Đurković”, Radanovići, OŠ “Ivo Vizin” Prčanj, OŠ “Veljko Drobnjaković”, Risan, OŠ “Njegoš” Benovo i OŠ Dašo Pavičić iz Herceg Novog), Kapisoda i Lazović govorili su o razvoju karijere sportiste, značaju obrazovanja i izvršavanja školskih obaveza tokom karijere, privilegiji koju predstavlja nastup za državni tim, ostavrenjima crnogorskog rukometa na međunarodnoj sceni, ali i lekcijama iz sporta koje mogu da im koriste u životu.

I učenici su imali inspirativna pitanja za proslavljena imena crnogorskog rukometa, kao i Miloša Lalevića, direktora Direktorata za sport u Ministarstvu sporta i mladih, koji je predstavio učinke resornog ministarstva u školskom sportu kao jednom od najznačajnijih segmenata sporta, ulaganja u infrastrukturu i perspektivne sportiste.

Po završetku tribine, Kapisoda i Lazović održali su pokazni trening sa učenicima, a njihovim školama uručene su lopte i golovi, što treba da bude podsticaj za veće uključivanje učenika u rukomet u tim opštinama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mix
Gost
Mix

Lalević je pričao đeci koliko para je uloženo u sale po CG,a u Kotoru hale nema.čudi me da nije o sportu govorio taj kadar,jer je poznat kao …!?

Zoran
Gost
Zoran

Zasto radimo sve naopako???? gospodo proslavljeni sportisti treba da drzite predavanja u opstinama dje se igra rukomet i dje ima po 100 djece a ne u gradu dje ne postoji rukomet, u KO treba da drze predavanja vaterpolisti, jer djeca igraju vaterpolo, e sad zamislite opstine dje nasa djeca igraju rukomet a nemaju ni loptu ni gol, a vi ih… Više »

Send this to a friend