Rukomet

Ko se rukometu posvetio bar malo, zna kakav je ovo gubitak

foto: RSCG

Subota, 29. jun 2019. ostaće zabilježena kao jedan od najtužnijih datuma u crnogorskom rukometu. Nebojša Vujisić, predsjednik Zajednice rukometnih sudija Crne Gore, gospodin koji je ostavio dubok trag kao arbitar i bio jedan od najcjenjenijih evropskih delegata, toga dana je preminuo u 51. godini.

Od jednog od najistaknutijih članova juče se na Komemorativnoj sjednici oprostio i Rukometni savez Crne Gore.

“Napustio nas je čovjek koji je ostavio dubok trag i kao sudija i kao jedan od najcjenjenijih evropskih delegata. Bio je i autoritativan i pravedan. Uvijek na strani pravila i kao takav poštovan i od pobjednika i od poraženog”, rekao je na sjednici predsjednik RSCG Petar Kapisoda. “Jednako uspješan bio je i kao delegat. Cijenjen i poštovan širom Evrope, bio je jedan od naših najboljih ambasadora na međunarodnoj sceni”.

Učili smo od velikana

Legendarni krilni rukometaš Crne Gore dodao je i da je Vujisić bio uzor brojnim generacijama crnogorskih sudija i jedan je od najzaslužnijih što su mladi arbitri danas izuzetno cijenjeni na međunarodnoj sceni.

“Svi mi koji smo danas ovdje, ali i svi koji su rukometu posvetili makar djelić svog života, znaju kakav je ovo gubitak”, jasan je bio Kapisoda. “Imali smo čast da učimo i napredujemo uz jednog takvog velikana. Od čovjeka koji je bio gromada u pravom smislu te riječi i na terenu i van njega. Od čovjeka koga su krasile brojne vrline, među kojima je najveća da pomogne i uvijek bude pri ruci drugome! Ovo je nenadoknadiv gubitak za Crnu Goru i crnogorski rukomet”.

Različiti, a opet slični

Vujisić je godinama bio dio najboljeg crnogorskog sudijskog para zajedno sa svojim kumom Predragom Pavićevićem.

“Bili smo zličiti, a opet slični, dopunjavali smo se. Napravili smo puno i prokrčili put svim sudijama iz Crne Gore, istakao je Pavićević. Nebojša je ostavio sjajnu familiju, sin Marko je nastavio njegovim stopama, vjerovatno će nadmašiti svog oca.

Nebojšin kum je imao i posebnu poruku…

Poruka svim mlađim kolegama možete biti bolji ili lošiji sudija, ali morate biti čovjek. Upravo su Nebojšine ljudske veličine i širokogrudost okupile sve nas. Hvala ti za sve ove godine, dodao je Pavićević.

U ime Zajednice rukometnih sudija obratio se dugogodišnji delegat Radoš Rakočević.

Sticati znanje, rukometno, ali i životno iskustvo, od čovjeka takvih kvaliteta, za sve mlade sudije, bilo je nešto neprocjenjivo. Imali smo čast da te poznajemo i budemo tvoji prijatelji. Čast da uz tebe učimo o rukometu i životu. Da kroz druženje sa tobom, svakog dana budemo bogatiji za neku novu lekciju, rekao je Rakočević.

Posljednji posao u ulozi delegata Vujisić je imao sredinom juna u duelu Sjeverne Makedonije i Grčke u kvalifikacijama za Evropsko prventsvo.

Send this to a friend