Rukomet Dijana Mugoša doputovala iz Hrvatske u Podgoricu

Lavica u karantinu: Najvažnije je ostati pribran i sačuvati pozitivan duh

Rukometašica Dijana Mugoša stigla je 2. aprila iz Hrvatske u Crnu Goru, u karantinu je u Studentskom domu u Podgorici, a nakon toga sačekaće je još dvije sedmice izolacije kod kuće.

Kaže da nema problema da sve izdrži i daje srećna što je stigla kući.

“Sama sam odlučila da dođem, vidjela sam da će sve ovo potrajati ko zna još koliko. Bolje da sam kod kuće. Kad sve ovo prođe imaću vremena đa radim više, jer imam veliko dvorište ispred kuće i mogućnost za neke druge, konkretne stvari što se tiče treninga. Ovako sam u Koprivnici bila sama u stanu, a dobro znamo kakva je situacija u svijetu, pa i u Hrvatskoj. Mjere su podignute na nivo, sem do prodavnice nigdje nijesam ni izlazila”, kaže Dijana.

Naša reprezentativka sa Podravkom je produžila saradnju, imala je sezonu snova sa hrvatskim timom: stigla je do polufinala EHF kupa, a u domaćem prvenstvu njen klub je bez konkurencije.

“Sad je sve to iza nas, a zaista smo u ovoj sezoni bili odlični. U Evropi smo došli daleko. Nadam se da ćemo što prije nastaviti sa takmičenjima. Konkretno, liga u Hrvatskoj još nije otkazana.”

Put iz Koprivnice do Podgorice trajao je dugo.

“Krenula sam u 4.30, a u Podgoricu stigla oko 23 časa, na granici smo duže čekali prelazak.Odatle nas je policija pratila do karantina. Prevoz nam je organizovala Ambasada Crne Gore.”

Ne pada joj na pamet da vrijeme u karantinu provodi samo na društvenim mrežama, u kucanju i čitanju poruka ili u dugim telefonskim razgovorima.

“Prije svega želim da kažem da su uslovi u karantinu, konkretno u Studentskom domu, odlični. Sve imamo što nam treba. U sobi sam sama, imam više prostora da treniram. Mogu da se organizujem, to mi nije problem. Na peškiru radim vježbe, a danas ili sjutra dobiću sobni bicikl i pojačati treninge. Izdržaću.”

U kontaktu je sa klubom, dijele istu sudbinu.

“Najvažnije da ostanemo pribrani. Vjerujem da se i treningom, bez obzira na ovakve okolnosti, može sačuvati dobar duh. Dobila sam od kluba plan i program rada, pokušavam, zaista, do kraja da ispoštujem. Dani prolaze.”

Ispričala nam je Dijana da je njena porodica, ipak, stigla, istina uz sve mjere predostrožnosti, da je pozdravi ispred ulaza.

“Nijesu mogli da izdrže, stigli su, mahali ispod prozora. Brzo ću kući, a nakon samoizolacije, biće sve mnogo lakše i drugačije”, rekla je Dijana Mugoša.

Send this to a friend