Rukomet Evropsko prvenstvo za juniorke

Lavice na startu čeka veliki izazov

foto: RSCG

Juniorsku rukometnu reprezentaciju Crne Gore očekuje nastup na prvenstvu Evrope u Đeru. Prvi meč mlade rukometašice odigraće danas od 18.30 sa domaćinom koji je i favorit i glavni kandidat za osvajanje odličja.

Crnogorke svjesne snage Mađarica probaće svojim ritmom da uvedu favorita u mirnije vode i iznenade. Juniorke sa klupe predvodi Suzana Lazović, a od iskusnijih na spisku su neke od prvotimki Budućnosti koje bi trebalo da daju bolji ton igri nacionalnog tima. “Crvene” su u grupi još sa Španijom i Austrijom. Cilj je plasman u narednu rundu, a do cilja vode prva dva mjesta.

“Radili smo kvalitetno, u dobroj atmosferi, što je ogroman plus. Disale kao jedna i na taj način se spremale. Sada nas čeka prvenstvo, na startu najteži mogući protivnk. Mađarska je favorit ali nećemo dati na sebe. Pokušaćemo odbranom da dođemo do šanse da im pariramo. Vjerujem da možemo dobro da odigramo. Želja nam je da prođemo grupu”, kazala je pivotmenka Ivana Godeč.

Naše rukometašice od početka juna su u pogonu. Prošle su sve faze pripremnog perioda, najvažniji na sticanju kondicije u Bijelom Polju. Taktički dio je, takođe, detaljno urađen.

“Pokušali smo sve ekipe da ispratimo i analiziramo. Vidjeli smo daje naša prednost odbrana, jer svi igramo odbranu. Preusmjerićemo se na defanzivu. Naravno, treba dati i gol, nadam se da ćemo i u ofanzivnom dijelu pokazati raspoloženje. Jasno je da se iz jake odbrane stiče sigurnost u napadu”, kazala je Nada Ćorović.

Šansu za prolaz u naredni krug šampionata “lavice” prije svega vide u mečevima sa Španijom i Austrijom.
Ali…

“Mađarska je najopasnija. Potrudićemo se da nametnemo naš ritam, da smirimo brzu igru. Smatram da smo fizički spremne. Nećemo dati na sebe”, poručila je Ćorović.

Tags
Send this to a friend