Rukomet Svjetsko prvenstvo u Japanu

Lavice poražene nakon velike drame, Kabral pogodila na dvije sekunde prije kraja

Rukometašice Crne Gore poražene su od Španije 27:26 u posljednjem kolu grupne faze Svjetskog šampionata u Japanu.

“Lavice” su ponovo režirale dramatičan susret, pun preokreta, ali za razliku od mečeva protiv Mađarske i Rumunije, ovoga puta sreća u završnici otišla je na drugu stranu.

Španija je u foto finišu dala odlučujući gol, dvije sekunde prije kraja Barbosa Kabral savladala je Marinu Rajčić i tako spriječila Crnu Goru da ostane neporažena i prenese tri boda u glavnu fazu planetarnog takmičenja.

Izabranice Pera Johansona otvorile su duel vođstvom od 4:1, da bi uslijedio period bolje igre Španjolki koje su u par navrata imale i četiri gola prednosti.

Ipak, dobrom odbranom u finišu prvog dijela, Crna Gora je istopila minus i na odmor otišla sa neriješenim rezultatom – 14:14.

Na krilima raspoložene Rajčić, uz sjajnu igru na obje strane terena, “lavice” su u 43. minutu povele 23:19 i djelovalo je da su našle recept za igru rivalki.

Ipak, derbi u Kumamotu donio je novi preokret. Crna Gora je počela da griješi u napadu, što su “ratnice” kažnjavale, pa je u 57. minutu Španija stigla do, činilo se, nedostižnih 26:23.

Međutim, ni tu nije bio kraj drame. Uslijedila je mini serija “lavica”, pogodak Đurđine Jauković za 26:26 na desetak sekundi prije kraja, nakon čega je naš lijevi bek načinio prekršaj za isključenje.

Španjolke su nažalost iskoristile posljednji šut preko Barbose Kabral i takmičenje u grupi C završile sa perfektnim učinkom.

Jovanka Radičević bila je najefikasnija na utakmici sa sedam pogodaka, na drugoj strani gol manje dale su Barbosa Kabral i Nerea Penja.

Crna Gora će tako u glavnu fazu SP prenijeti dva boda, a naredni meč igraće drugog dana predstojećeg vikenda protiv selekcije Japana.

Tok utakmice:

Kraj, pobjeda Španjolki 27:26, Barbosa je junak…

60.minut – Jaukoviiiić za 26:26. Još sedam sekundi prije kraja.

59.minut – Klikovac smanjuje na gol zaostatka, 26:25. Nešto više od 50 sekundi do kraja utakmice. Kakva drama.

58.minut – Konačno prekid crne serije, poslije 15 minuta čekanja CG daje gol. Radičević smanjuje na 26:24.

57.minut – Tri razlike za Španiju, 26:23, Penja sigurna sa 7 metara.

55.minut – Preokret, golmanka Suarez Navaro daje gol za 24:23.

53.minut – Stižu Španjolke do izjednačenja, 23:23, plus je isključena Despotović. Naše su tačno devet minuta bez datog gola.

51.minut – Traje serija Španije, Barbosa Kabral iz kontre za 23:22. Tajm-aut Pera Johansona.

50.minut – Stao je naš napad, Penja sa sedam metara smanjuje na 23:21. To je prvi gol Španjolki iz sedmerca, nakon tri promašaja.

44.minut – Prvi put na utakmici “lavice” imaju četiri gola prednosti. Radičević nepogrješiva sa 7m, rezultat je 23:19.

40.minut – Funkcioniše odbrana, ali i napad. Crna Gora je u tri navrata imala tri gola viška, trenutno je 21:19.

37.minut – Odbrana je ponovo “zategnuta” kako treba, Radičević pogađa iz kontre za 18:16. Sada je selektor Španije prinuđen da traži tajm-aut.

34.minut – Brnoviiiić. Preokret u Kumamotu, Crna Gora vodi 16:15.

Poluvrijeme: Kao da se nije ni igralo u Kumamotu, neriješeno je 14:14 nakon 30 minuta igre. Uzbudljiv meč, naše su vodile 4:1, da bi kasnija Španija došla do +4, što su “lavice” neutralisale. Prava borba tek predstoji.

27.minut – Izjednačenje u Kumamotu. Radičević koristi sedmerac za 14:14, imamo i igračicu više.

25.minut – Prilaze “lavice” na 13:12, sa igračicom manje, Španjolke ne koriste i drugi sedmerac.

20.minut – Crnogorke i dalje jure zaostatak, Johanson je u međuvremenu zvao novi tajm-aut sa željom da ekipa kako zna i umije neutrališe Barbosu Kabral iz igre, koja odlično razigrava saigračice. Nekoliko odbrana Marine Rajčić, ali Španija vodi 12:9.

15.minut – Španija se razigrala u napadu i vješto pronalazi pukotine u odbrani “lavica”. Kabral nam zadaje velike muke, ali tajm-aut Johansona urodio je plodom, jer Bulatović daje treći gol i smanjuje na 9:7.

10.minut – Preokret u Kumamotu, mini serija Španjolki od 5:0 – naše su loše odigrale u situaciji sa igračem više, pošto za 120 sekundi nisu uputile nijedan šut.

5.minut – Sjajan početak naših djevojka. Rezultat je 4:2, imale su i +3. Utakmicu sude sestre Bonaventura, ne pamtimo ih po dobru… već u uvodu su isključile Bulatović.

Najava utakmice:

“Lavice” će u direktnom obračunu sa Španjolkama odlučiti pobjednika grupe C, a pobjeda bi imala višestruki značaj.

U slučaju trijumfa u ovoj utakmici, izabranice Pera Johansona bi u glavnu fazu planetarnog takmičenja prenijele četiri boda.

Crna Gora je dobila sva četiri dosadašnja meča u Kumamotu, baš kao što je to učinio naš jutrošnji rival.

U ostalim mečevima grupe C igraće Mađarska – Rumunija i Senegal – Kazahstan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lexy
Gost
Lexy

Pocele su da se raduju prije vremena, sad znaju da treba da igraju do poslednje sekunde, naucile su lekciju.

Stanisa
Gost
Stanisa

Vi ste LAVICE najbolje. Mala CG da ima takvu ekipu to je za ponos.

Sasa
Gost
Sasa

Voditi 23-19 u rukometu i dozvoliti posle toga i u ovakvoj utakmici preokret na 23-26 je nezamislivo i nedopustivo. Igraci grijese ali mogu se i zamijeniti i mora se naci nacin da se zaustavi ovakav vrtoglavi pad nase ekipe . Uz sve to golman nam je bio na visokom nivou

DECART
Gost
DECART

JOHANSON U NEMA TAJMAUTA KAD TREBA..ALI NE BLOKIRATI ZADNJI SUT JE NEDOPUSTIVO..NIJE ISTO REMI ILI ONAKAV PORAZ U ZADNJIM SEKUNDAMA..VALJDA IZVUCEMO NESTO IZ OVOGA

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Nije bilo moguce blokirati sa igracem manje pogotovo.

D sviss poskok
Gost
D sviss poskok

Zbog dubravke su me stavili.

Pravi Rade007
Gost
Pravi Rade007

Rekoh vam ja ljudi,na sreću smo dobili sve utakmice i da će to jednom morat da oukne i eto,puklo je jutros protiv Španije. Ne mogu da se osvajaju titule kad imate u sastavu Milenu Raičević,Emu Ramusović i onako kriminalnu odbranu. To se jednostavno ne isplati. Imali smo sreće u svim mečevima,ali sreća ne traje vječno. Nećemo uzet ni jednu medalju,nemamo… Više »

Simbad
Gost
Simbad

Prosto ne ide da se: -promijeni postava koja napravi 4 razlike na pocetku poluvremena – Despotovickoj ne da prostor, a djevojka igra odlicno – vec 10 godina ne moze reci Mileni Raicevic da ce igrati po 5 minuta po utakmici jer ona nije za lidera. Danasnjim glupiranjem je ukopala cio tim. Nadam se da im se izvinila poslije meca. A… Više »

MNEkonvertit
Gost
MNEkonvertit

Najljepša vijest ovog dana. Još kad bi ispale.

Ragnar
Gost
Ragnar

jos kad bi ti prodao sto imas i odselio se u komsiluk…

vukomita
Gost
vukomita

GLAVU GORE LAVICE IMATE KVALITET..SA ANDJELIMA U NOVE POBJEDE

HN-CG
Gost
HN-CG

Ono kada ti sudije+Milena uniste dan.Zadnji napad nije bio faul od strane Djurdjine vec nad njom sto je i pokusala da objasni sudijama.Ovo se nije smjelo izgubiti,no na greskama se uci.Jovanka ce kao i uvjek da im digne moral i da nastave sve da gaze do medalje.Samo jako,samo hrabro i da se opet cuje “e viva e viva…..” i “nidje… Više »

ehti
Gost
ehti

TAKO JE!!!! Neka nam je vječna!

mujo džeger
Gost
mujo džeger

ženski sport je pun crnih rupa, nikad neznaš kad slijedi potop. jedino srp odbojkašice su oprisane od te boljke, melju do kraja, izađu glavne sa terena kad ih neće a to je jenom u 10btekmi,aono one sa klupe jošbolje

lav
Gost
lav

Lavice samo napred volume vas.

u nedjelju tele
Gost
u nedjelju tele

“a naredni meč igraće drugog dana predstojećeg vikenda”… Kakva mudrost

Morski vuk
Gost
Morski vuk

Opet nam je mantelitet izgubio dobijenu utakmicu… prerano su mislile da je utakmica zavrsena….

Kotor
Gost
Kotor

Ako se ikada oslobodimo ovog prokletog balkanskog mentaliteta pocecemo ic naprijed u svim sferama drustva.Dako Per nesto tu pomogne da se mijenjamo. Jeb…Njemci igraju ful i kad sudija oznaci kraj a mi stanemo na pola puta. Tako je to odvajkada.

Gigi
Gost
Gigi

Trener izgubio utakmicu.Steta.Despotovic nsjbolja i on je drzi na klupu.Steta.

Kotor66
Gost
Kotor66

Mislim da ovaj put mogu do medalje

Velimir
Gost
Velimir

Glavu Gore!
Nista nije izgubljrno!
Vi mozete biti ZLATNE LAVICE ponovo!

marius
Gost
marius

Ajmo glavu gore. Nije smak svijeta. Bolje sto sad izgubismo no u finale. Samo hrabro do kraja i medalja je nasa . Srecno u nastavku prvenstva !

Avetni selektor
Gost
Avetni selektor

Ovaj Johanson pojma nema da isto zna vodio bi svoju zemlju ne bi nas zapao!!! Ceka da ove povedu da bi napravio tajm aut.. umjesto da ih odmori min da ih osvjezi ubaci 3 druge par napada.. da im udje voda u usi on ih pusti da izjednace dobiju krila i osasave nas..

Virginia
Gost
Virginia

Lavice glavu Gore 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Đevojke su igrale hrabro i jako. Ishitrenost i velika želja Milene Raičević je presudila, u 4 napada za redom što je kiksala. Milena je organizator igre, i bez nje smo nemoćni. Ali isto tako ima veliki problem u glavi. 1000 puta je kao muva bez glave ishitreno odigrala. Ali sve u svemu moramo biti zadovoljni. Igrale su egal sa Španijom… Više »

A_B
Gost
A_B

Na meču se dogodila jedna kljucna greska, nezainteresovan napad za 5 razlike zbog tršenja vremena na 15 minuta do kraja. Odlična ekipa Španije je iskusno naplatila tu grešku. Idemo dalje, cilj su, prije svega, Olimpijske igre, do polufinala ćemo teško, samo se nadam da ih ovaj poraz neće obeshrabriti. Glavu gore! 🇲🇪

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Mi smo igrali dobro, Spanija je za nijansu bolja.

Djuradj
Gost
Djuradj

Ajd ti, predji na kamena s ramena

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Ja rukomet pratim vrlo dugo. Ne usudjujem se izigravati selektora.

Blavor
Gost
Blavor

Steta , jos ovako izgubiti,bas steta. Nadam se da nece ostaviti posledice za dalji tok prvenstva…Ostalo je 10 sek do kraja,neshvatljivo zasto se nije probalo sa jakim faulom,iskljucenjem…

Dragan
Gost
Dragan

Velika greska sto se nije napravio faul za jos jedno ili 2 iskljucenja da se izbori bod koji je zasluzen.Ostalo bi toliko vremena da se sutira deveterac.

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Napravile bi da su mogle. Spanija je to izbjegla brzim odigravanjem, u tome je poenta.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Za reprezentaciju Španije najbolje je igrala ljepotica Knežević Raičević.

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Milena Raicevic je veliki igrac I lider. Greske su sastavni dio ovakvih utakmica. Komentar na njen izgled je neumjesan.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Tvrdim da je cura zgodna, što je tu neumjesno?☺

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Pa dobro, onda izvini.

pg_1987
Gost
pg_1987

ajde Milena u penziju…

Drale
Gost
Drale

Zar jos ima ljudi koji gledaju zenski rukomet…liše familike i prijatelja tih rukometasica

Grmozur
Gost
Grmozur

Naravno da ima. Kod nas u Crnoj Gori je zenski rukomet maltene nacionalni sport. Ti, posto ne pratis rukomet podji na hipodrom i vici iz sveg glasa i tamo pravi atmosferu

Titograd
Gost
Titograd

Ti si moja prva ljubav,
CRNA GORO volim teee!!!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

A šta radi Španjolska😂😂😂😂🤣🤣🤣

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Rekoh ja proslo kolo da sto su slavile slavile,od sad ide klepanje po usima.

ego/mrznja
Gost
ego/mrznja

Iha, lako ti je kad tarot znas…

POJK
Gost
POJK

Johanson čeka pet propuštenih (izgubljene lopte) a nekažnjenih napada (odbrana Marininih) mu nije bilo dovoljno da uvidi da su stale i da traži tajm aut nego je čekao da Španjolke stignu do gola razlike kad im je već bila ušla voda u uši. Umjesto da odma sasiječe propadanje on čeka dok nisu totalno pale. Prerano su mislile da je sve… Više »

YOLO
Gost
YOLO

I u rukomet se razumijemo, fudbal, kosarku, tenis, nema sporta a da nismo bolji od svih selektora, igraca, i da bolje znamo od njih sto su trebali da rade

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Tako je Yolo, igrale su dobro, bolje ne mogu. Spanija je bolja.

POJK
Gost
POJK

Ovo YOLO nije samo rukomet nego i psihologija sporta. Ako je što netačno komentariši, a ne filozofiraj. I odakle ti znaš što je po zanimanju taj što komentariše.

Niksic
Gost
Niksic

Dokad cemo trpijeti Knezevicku,samo da ona ne igra sve bi dobili,sramota kako igra

Przi
Gost
Przi

Ne sprdaj se, danas je odigrala odlicno.

Tip Top
Gost
Tip Top

Odlicno za Spaniju🤣🤣

Mne. cg
Gost
Mne. cg

ajde da je blo. velika prednost za spaniju

ali imati. 23-19. 15 min do kraja. sto je jos bolji rezultat i igra nego protiv rumunki i. madjarica. i omda one naprave seriju 7-0

The Vojvoda
Gost
The Vojvoda

A može li se razmišljati da je država od 600 000 stanovnika igrala ravnopravno sa državom od 40 000 000?

Roso
Gost
Roso

Utakmicu i nasu igru je ubila milena knezevic..

Micko CG
Gost
Micko CG

Ona i trener,jer kad ti protivnik napravi razliku 7-0, a prije toga imas dobijenu utakmicu,moras reagovat,razdrmat ekipu pa nema veze kako.Izgleda da tu pomoci nema to je stvar karaktera ne samo kod njih,nego i kod ostalih CG sportista.

BGD
Gost
BGD

Dajte je nama.Nama bi dosla idealno pogotovo sto je Lekic non stop povredjena.

Istina
Gost
Istina

Odmah bi pristali na zamjenu i vidjeli bi koji kapacitet ima Crna Gora

navijac
Gost
navijac

Neka Spanjolke zahvale Knezevicki, izgubila je dobijenu utakmicu jer svojim greskama isto kai u Buducnosti citavu ekipu digne u vazduh

Go Rodjen
Gost
Go Rodjen

Lavice pobijedile same sebe . Na 12 min do kraja imas +4 meljes protivnika . Tad se ukljucuje nas mentalitet … Dobro je ovako , duzi napadi bez ambicije za pogotkom . Bolje da cekamo 60 min i +1 uz dramu , nego da ih sameljemo i one se predaju u 52min. Ovo se danas namjestilo da su bile blizu… Više »

Middle Finger
Gost
Middle Finger

Raicevicka nas ukopa. Za redom 3 napada grijesi katastrofalno i Spanjolke to prihvatile objerucke i otisle na 26:23

Walter
Gost
Walter

Slažem se. To non stop govorim da je Milena R. za penziju. Njene,, pirute “sa koracima ne jedan put nego često u ključnim momentima nijesu doveli su da ovakvo za dlaku izgubimo 2 dragocjena boda. Svaka čast za ostatak ekope. Volimo vas. 👏

Drago
Gost
Drago

Ti si naša prva ljubav , Crna Goro VOLIM TEEE ❤️❤️❤️ . Zera sportske sreće nam je falila , jbg Idemo dalje . Pokazale su da sa svima mogu da igraju . Sa ovakvom igrom , borbom ni polufinale nije nemoguća misija !!!

Hugo
Gost
Hugo

Trener nema pojma

Zoro
Gost
Zoro

Milena Raicevic im je dala pobjedu….ko nju…. zva da ide na prvenstvo

Mne. cg
Gost
Mne. cg

Da. na 4 razlike ona je. lose odigrala i evo poraza

Taro iz lajkova
Gost
Taro iz lajkova

Trener nema pojma

Walter
Gost
Walter

E ovu utakmicu smo imali dobijenu..
Međutim naše greške su nas koštale. Milena hoće sve sama. Pravi korake, ne kontrolirano dijeli lopte, šutevi slabi a uz to 2 puta prazan gol…
Zaslužili smo bar taj jedan bod ali sami sebe pobijedimo.

Guest
Gost
Guest

Bravo Laviceee!

Veliki mali
Gost
Veliki mali

Bravo djevojke,uz ovakvo sudjenje ovo je uspjeh!!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

E viva…. Espana !

Veliki mali
Gost
Veliki mali

E viva Nizozemska!!!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

A je li ti veliki ili mali… mozak?

Grmozur
Gost
Grmozur

A ti ga očito nemaš, stručnjak

Brandy
Gost
Brandy

Prosusmo sve dobro sto napravismo.,,

Prc CG
Gost
Prc CG

Idemo Španija gazi!!!!!!

Cus
Gost
Cus

Dobro je nije ka srb protiv holandije lakši trening bio, imaju se cime ponosit, dobro izadje na kraj sa slovenijom inace ne bi bilo sile koja nije igrala i sudila protiv srb da izgubi

Send this to a friend