Rukomet Plave čekaju prvi trijumf u LŠ

Lekić: Željne smo dobrog rezultata i pobjede

foto: ŽRK Budućnost

Mislim da smo sve, znači od prve do posljednje, nenormalno željne dobrog rezultata i pobjede. Beskrajno smo motivisane, a to se i vidi. Samo želimo da nas krene i da dobijemo poletnost sa prvim dobrim utakmicama, pa da zaživi cijela naša rukometna priča. Ono što dajemo jedna drugoj je bezrezervna podrška. I zbog toga, kao i mnogih drugih razloga, vjerujem da ćemo se podići kao ekipa, koja je od svih u Evropi bila u najgoroj situaciji – poručila je Andrea Lekić, rukometašica Budućnosti.

Budućnost u subotu dočekuje Brest u 4. kolu grupe B Lige šampiona. ,,Plave“ žele protiv opasnog rivala da poboljšaju igru i da stanu na kraj seriji poraza, koja je počela u Hrvatskoj na premijeri sa Podravkom.

Objektivne okolnosti uticale su na igru i na rezulat – korona virus je ozbiljno uzdrmao podgorički tim.

– Prvi put u karijerama smo u ovakvoj situaciji. Prvi put se borimo sa sobom. Istina je da nam fali stabilnost, ustvari, fali nam kontinuitet. Nakon dobrih 20, 25 minuta igre, padali smo, što je i normalno, ako uzmemo u obzir da dva mjeseca nijesmo odradile zajednički trening i odigrale prijateljsku utakmicu. Ali, opet, meni se čini da je napredak vidan i vjerujem da ćemo se pokazati u dobrom svjetlu.

U porazima rukometašice Budućnosti glavu nijesu gubile. Vjera u ono što dolazi bila je jača od promašenih zicera, tehničkih grešaka i propusta u odbrani.

– Vjerujemo, prije svega, u ovo što je ispred nas i da će se sve ovo jednom prekinuti i da ćemo se podići. Moramo biti, da kažem, i sportski nerealne u narednim duelima. Moramo ići na pobjede, bez obzira u kakvom smo stanju.

Na prvi i najteži izazov Budućnost neće morati dugo da čeka. Protivnik iz Francuske je u prethodna tri kola pokazao najbolji rukomet. Brzom igrim Brest je lako dolazio do bodova.

– Daleko bi Brest i prošle sezone dogurao da nije bilo korone. Ono što je jasno i vidljivo za ovaj klub je to da se strpljenje isplatilo. Gradili su tim nekoliko sezona i zato danas možemo da pričamo da su uz Đer najveći konkurenti. Pokazale su igračice Bresta konstantnost. Najopasnija je Ana Gros, najbolji strijelac, a tu je i Gulden koja mnogo više vremena provodi na terenu. Sve su to respektabilne igračice. Čak i ako imaju veliki broj tehničkih grešaka, ne staju, vuku 60 minuta, a velika rotacija daje im mogućnost da ne razmišljaju o fizičkom premoru.

Srednji bek ,,plavih“ vidi ključ u odbrani, konkretno u vraćanju.

– Naše vraćanje je ključno – pariraćemo ako im onemogućimo kontre i polukontre.

Još uvijek igračice Budućnosti nijesu u fizičkom top stanju, što bi moglo da bude problem za igru koju Brest forsira.

– U nezavidnom smo položaju, ali sam sigurna da su djevojke, koje su bile pogođene virusom, a koje su nedavno nastupale za reprezentaciju Crne Gore, u mnogo boljem stanju. Značile su im mnogo utakmice u ,,Zlatnoj ligi“.

Strpljenje je najvažnije.

– Moramo biti strpljivije, a nije nam lako. I ja se prvi put u karijeri suočavam sa ovakvim stvarima, ali i svjesna okolnosti u kojima se nalazimo. Svjesne smo važnosti svake utakmice i koliko moramo da rastemo. Nadam se da će duel sa Brestom biti prekretnica u Ligi šampiona.

Rukometašica Budućnosti ulogu favorita predala je Brestu, ali:

– Moramo njegovati naš stil igre i moramo biti strpljivije i preciznije u stvarima koje se traže od nas. To je taj put, korak po korak, jer nemamo drugi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mito
Gost
Mito

Ajdeeee. Vise strasti i bice pobjeda

marko
Gost
marko

Zeljne nego sta ! Dako budemo srecni i vi i mi !

Send this to a friend