Rukomet

Liga šampiona me čini boljom

foto: zrkb.me

Kada se kao veoma mlada pojavila na rukometnom nebu, Evropa se divila njenom razornom šutu, čekao se trenutak kada će postati jedan od vođa Budućnosti, a ona je na startu ove sezone pokazala da joj ta uloga već pripada.

Mec, Odenze i Larvik dobro su zapamtili njene “bombe”, a Đurđina Jauković bila je najbolji strijelac velikana iz Podgorice u prvoj fazi Lige šampiona i pokazala da igra najbolji rukomet u karijeri.

“Mislim da su ove prethodne tri godine igranja Lige šampiona veliko iskustvo za mene, tako da ću dati sve od sebe da ove sezone iz meča u meč budem sve bolja i bolja”, poručila je za Dnevne novine Đina.

Meč iz Danske je recept

Budućnost je protiv pomenutih rivala osvojila šest bodova koje je prenijela u narednu fazu i tako napravila čak i veliki korak ka četvrtfinalu.

“Mislim da nismo imali nimalo laku grupu, jer su sve tri ekipe bile teški protivnici, kao i da stvarno treba da budemo prezadovoljni što u sljedeću rundu prenosimo šest bodova, j er ćemo biti drugi u grupi iza Rostova koji prenosi sedam”, smatra Đurđina.

Za koji meč bi se moglo reći da je bio najbolja predstava Budućnosti na startu nove sezone?

“Rekla bih da je meč u Danskoj protiv Odenzea najbolje odigran”, istakla je Jaukovićeva. “Odbrana je bila na visokom ni ovu, a i napad. Stvarno je bilo teško gostovanje i svi znamo koliko su nam bili bitni bodovi iz tog meča”

Larvik kao lekcija

Na kraju je ispalo da je najteži rival Budućnosti u grupi A bio Larvik (poraz i tijesna pobjeda) koji ne prolazi dalje.

“Larvik je takođe dobar tim, ali mislim da je poslije tog poraza u Norveškoj od njega sve krenulo na bolje posebno što smo to pokazali u naredna dva meča sa Meca, a onda i na tom gostovanju u Danskoj”, nema dilemu Đina.

Rostov i magija Ambrosa Martina

U glavnoj rundi Lige šampiona rivali Budućnosti biće Rostov, Brest i Kopenhagen…

“Stvarno nas očekuje težak posao”, jasna je Đurđina Jauković.

“Trener Ambros Martin je najviše uticao na sjajnu igru Rostova. Ruski tim ima praktično sve vrhunske igračice, ali on je taj koji je sve to skockao. Naravno, Brest i Kopenhagen takođe imaju odlične igračice i sigurno da će biti još bolji u narednoj fazi”.

U odnosu na prošlu sezonu Đurđina i drugarice imaju pomoć i nekoliko iskusnijih rukometašica…

“Stvarno nam mnogo znači kad su one tu i od kada su se Anđela i Katarina Bulatović, kao i Marina Rajčić vratile, jer se i u odbrani i u napadu osjeća sigurnost kad su one tu”, zaključila je “devetka” Budućnosti.

Glavna runda Lige šampiona kreće 25. januara, a do tada Đinu i većinu njenih saigračica iz Budućnosti očekuje Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

 

Send this to a friend