Rukomet Cetinjanin Miljan Vujović upisao prve minute u elitnom takmičenju

Liga šampiona ostvarenje sna

Rukomet je počeo da trenira sa 12 godina i za ekspresno kratko vrijeme pokazao nevjerovatan potencijal, da bi kao kadet dobio šansu da bude na golu seniorskog tima Lovćena.

Bravurozne intervencije, “skidanje” zicera i sedmeraca bili su mu gotovo svakodnevica, pa iako tinejdžer, o njemu se uveliko pričalo. Kao kadetski reprezentativac pojačao je tadašnjeg šampiona Crne Gore, ekipu Partizana iz Tivta, a već sa 16 godina napravio i prvi ino angažman odlaskom u Gorenje iz Velenja. Nakon tri godine velikog rada, brojnih mečeva na kojima je ponio epitet junaka, dobio je poziv najvećeg kluba iz Slovenije Celja, koji je prepoznat kao evropski brend kada je u pitanju razvijanje mladih igrača.

Ovo je priča o Miljanu Vujoviću, rukometnom golmanu sa Cetinja, koji ove sezone živi dječačke snove, jer je sa Celjem dobio priliku da upiše i prve minuta u Ligi šampiona.

“Kada je stigao poziv iz Celja, iskren da budem, nijesam se mnogo mislio. Odmah sam prihvatio da zaigram za najboljih klub u Sloveniji, koji već godinama uspješno nastupa u najelitnijem rukometnom takmičenju, odnosno Ligi šampiona. Dolazak u Celje za mene je predstavljao veliki izazov”, istakao je na početku priče za Arenu Miljan Vujović, kojeg smo zatekli neposredno ispred dvorane, budući da se Celje već sprema za gostovanje PSŽ-u.

Celje je ove sezone ostvarilo maksimalan učinak na domaćoj seeni četiri utakmice, četiri pobjede, dok je u Ligi šampiona poražen od Flensburga, Barselone i Alborga. Upravo ti mečevi predstavljali su nešto posebno za Cetinjanina.

“Dolaskom u Celje mogu reći da sam ostvario svoj san, a to je da igram u velikom klubu, koji igra tako jako takmičenje i da imam
priliku da igram protiv najvećih timova u Evropi. Ovo je nešto posebno, jer igrate protiv najboljih igrača Evrope, ujedno su vam rivali neki od igrača kojima se divite i koj i su vam u dj etinjstvu bili idoli, pa san djeluje kao java”, pun utisaka je Vujović.

Celje prava odluka

Sportski put Miljana Vujovića krenuo je iz prijestonice.

“Prije četiri godine odlučio sam da odem u Sloveniju. Dobio sam ponudu Gorenj a iz Velenja i smatrao sam da je to dobra prilika da napredujem. Bio sam u Velenju tri sezone i igrao u mlađim selekcijama, da bih radom i trudom dobio šansu da zaigram za prvu ekipu. Pružao sam dobre partije, koje nijesu ostale nezapažene, pa sam nakon jedne sezone u seniorskoj konkurenciji dobio poziv Celja”, prisjeća se Vujović.

Mladi Cetinjanin svakog dana je sve većeg uvjerenja daje napravio pravi potez, jer je Celje po svim segmentima evropski gigant.

“Ambijent u klubu je odličan. Radi se na veoma profesionalnom nivou i mislim da sve što mladi igrač treba da bi se razvio u vrhunskog i pravog igrača, ima u Celju. To klub dokazuje iz godine u godinu, a ove sezone Celje je čak svrstano u pet najboljih evropskih klubova, koji rade najbolje sa mladim igračima”, naglasio je devetnaestogodišnji Vujović.

Živi san

Miljan Vujović dobio je šansu i u domaćem takmičenju, ali i u Ligi šampiona da brani za Celje, a iako je tek početak sezone, veoma je zadovoljan.

“Izuzetno sam zadovoljan uslovima i minutažom, te ulogom koju imam u ekipi, ali i veoma fer i korektnom odnosu sa saigračima i stručnim štabom. Kada sam kao dječak sa 12 godina počeo da treniram rukomet, uživao sam gledajući Ligu šampiona, divio se potezima određenih igrača, te sanjao o tome da zaigram u nekom od tih klubova, što mi se evo ostvarilo”, naglasio je Vujović.

Odluka o reprezentaciji nije konačna

Miljan Vujović bio je ! kadetski reprezentativac Crne Gore, ali zatim nije bio pozivan, a nakon određenog vremena u Sloveniji odlučio je da uzme pasoš te zemlje i da zaigra za “zmajčeke”. Bivši selektor Dragan Đukić potvrdio je na konferenciji za novinare 2. aprila 2018. godine da će Vujović igrati za Sloveniju, ali je direktor reprezentacije Draško Mrvaljević, nakon nedavno završenih kvalifikacija istakao da se i dalje bore za mladog Cetinjanina.

“Iskren da budem, bilo je priče da ću biti pozvan, ali niko me nije kontaktirao do tadašnjeg selektora Dragana Đukića, koji je tada želio da čuje da li je moja odluka konačna. Moram istaći da sam kao igrač Velenja imao sve uslove, da su ljudi maksimalno brinuli o meni i imao sam utisak kao da sam tu odrastao. Osjećao sam se kao kod kuće. Zbog toga se sve i dogodilo. Donio sam odluku da branim za Sloveniju, ali ta odluka nije definitivna. Za sada je tako, ali vidjećemo što će biti”, ostao je zagonetan Vujović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
...
Gost
...

Obraza bez

Pajser
Gost
Pajser

Ne vidim zasto si napisao to “obraza bez”…Momak je lepo rekao da ga niko nije zvao, do tadasnjeg selektora, koji ga je koliko ja razumijem pitao samo, je li to konacna odluka. Mislim da nije problem u njemu.

Skorpion
Gost
Skorpion

Svaki put je pozivan i za kadete i za juniore ali stalno je otkazivao pravdajuci se ne moze sad vidjece sledeci put i tako u nedogled a sada se vidi i zbog cega uzeo drzavljanstvo Slovenije zasto ???

Pedja
Gost
Pedja

Ko zna koliko je para uzeo tamo, i kakvu je reputaciju steka, cim nece ni da cuje za reprezentaciju nasu. Za svoje godine uzima lijepe pare, koliko sam ja cuo po gradu. A i ruku na srce, svako sam bira kako ce zivjetu

Cetinje
Gost
Cetinje

Legendo da si ti ziv i zdrav, iz postene si familije idi dje ti je bolje i pravi uspjehe.

Send this to a friend