Rukomet Povratak poslije 14 godina

Lovćen je zdrava priča, čeka nas lijepa godina

Lovćen je dobio veliko pojačanje novi rukometaš šampiona naše države je Marko Simović, nekadašnji reprezentativac Crne Gore, koji je potpisao jednogodišnji ugovor, s opcijom produženja na još jednu sezonu.

Tridesetdvogodišnji desni bek se vraća na Cetinje poslije 14 godina, u klub u koji je u sezoni 2004/05. došao iz Budućnosti.

Karijeru je počeo u rodnoj Budvi, gdje je i trenirao tokom protekle sezone, koju je propustio zbog povrede ramena.

“Trenirao sam sa Budvanskom rivijerom i želio sam da se vratim u matični klub, za koji, međutim, u gradu nema razumijevanja. Ljudi iz kluba su u vakuumu, ostavljeni na milost i nemilost, rade Sizifov posao”, priča Simović za Arenu.

“Odabrao sam najbolje za sebe i potpisao za Lovćen, klub velike tradicije, klub koji volim, u kojem sam lijepo prihvaćen i fino se osjećam, uostalom i iz kojeg sam svojevremeno prvi put otišao u inostranstvo”.

Momak koji je sa Crnom Gorom učestvovao na Svjetskom prvenstvu 2013. i šampionatu Evrope 2014, na kojem je odlično igrao sa povrijeđenim ramenom i kasnije bio nepravedno “precrtan”, u Lovćenu je kaže prepoznao zdravu priču.

“Do sada nijesam lično poznavao Duška Milica (trenera Lovćena, prim, aut), a tokom razgovora sam se uvjerio da se radi o izuzetnom gospodinu i imam veliko poštovanje prema njemu kao čovjeku i treneru. Vjerujem daje pred nama lijepa godina. Nadam se da ću savjetima, ponašanjem i partijama pomoći mlađim igračima”, dodao je Simović.

Bivši rukometaš Vardara, katarskog Al Ahlija, Ankaraspora, ĆSM Bukurešta, Temišvara i Vojvodine, povratnički debi imaće upravo protiv novosadskih ,,lala, sa kojima će se Lovćen sastati 7. i 8. septembra u prvom kolu kvalifikacija za EHFkup.

“Vojvodina je favorit, posebno jer se oba meča igraju u Novom Sadu. Lijepo bi bilo da pobijedimo u makar jednom meču, zbog afirmacije mladih igrača i atmosfere u timu. Naš rival je promijenio dosta igrača, u određenom je vakuumu i očekujem da bude makar zanimljivo”, dodao je Simović, koji će biti jak adut Lovćena i u pokušaju odbrane trofeja šampiona Crne Gore.

“Pratio sam ligu protekle sezone, vidim i da su se drugi timovi pojačali, mislim da će biti interesantno prvenstvo”.

Pehar prvaka države mogao bi konačno da donese toliko želieno mjesto u SEHAligi.

“To bi bila velika stvar, da budemo viđeni na klupskoj rukometnoj mapi. Značilo bi mnogo za klub, za Cetinje, za Crnu Goru, pokrenulo bi druge klubove… I za mlade igrače je neprocjenjivo da se nadmeću sa Vardarom, Vespremom, Zagrebom… Velika je stvar dati, na primjer, četiri-pet golova Arpadu Šterbiku”, objasnio je Marko Simović, koji je kao junior nastupao za reprezentaciju Makedonije.

Send this to a friend