Rukomet Cetinjski rukometaši okupili se u poneđeljak

Lovćen krenuo sa radom, Milić upozorava: Zaboravljamo što je bilo, biće teže nego jesenas

foto: RSCG

Rukometaši Lovćena okupili su se u poneđeljak prvi put nakon polusezone u kojoj su upisali deset pobjeda u 10 mečeva u Prvoj ligi i osvojili Kup za sezonu 2019/20.

– Plan je kao i na početku svake godine – da nastavimo gdje smo stali. Najvažnije je da igrači budu zdravi, kao i do sada vodićemo računa o poštovanju svih epidemioloških mjera. Treniramo na Cetinju, a ako se ukaže prilika zakazati provjere u okruženju. To, međutim, neće biti lako, ne samo nama, nego svim crnogorskim ekipama – rekao je trener Duško Milić.

Lovćen je u proteklih pola godine postavio standarde u domaćem rukometu i ostavio utisak ekipe koja bi bez poraza mogla da dođe do duple krune.

Iskusni strateg ,,spušta loptu“.

– Bez obzira na sve rezultate koje smo ostvarili u prvom dijelu sezone, zaboravljamo što je bilo i sve to stavljamo u drugi plan. Lijepo je što smo bez poraza, sve to prija, ali krećemo ispočetka, svjesni da će u nastavku sezone biti teže nego do sada – dodao je Milić.

Lovćen će u nastavak prvenstva krenuti sa šest bodova više od Komovi i Berana 1949, a osam od Budvanske rivijere koja je dovela Đorđa Peruničića iz tivatskog Partizana 1949 i kompletirala jednu od boljih bekovskih linija u ligi.

Cetinjani su odigrali meč više od Andrijevčana i Budvana.

– Zadovoljni smo urađenim, ali nećemo dozvoliti da pomislimo kako je sve gotovo. Ima još dosta da se igra, mnogo je posla pred nama. Ozbiljno prilazimo obavezama – podvukao je Milić.

Dobra vijest za Lovćen je što se od povrede koljena oporavio srednji bek Petar Eraković.

,,Crveni“ će 20. i 21. februara u četvrtfinalu Kupa igrati sa boljim iz duela Mornar 7 – Partizan 1949.

Prvenstvo bi trebalo da se nastavi posljednjeg vikenda u februaru.

Send this to a friend