Rukomet

Marina i Darli su veliko oružje Budućnosti

foto: zrkb.me

Golmani Budućnosti od početka Lige šampiona najstabilniji su dio tima, složio se Dragan Adžić, koji za glavnu fazu računa na još veći učinak kod kuće i u gostima. Marina Rajčić i Darli di Zogbi podijelile su minutažu u prvom brejku “plavih” u grupnoj fazi Lige šampiona.

Slično je bilo na startu sa istim rivalom, samo što uje odnosu na prvi meč, Španjolka u nedjelju bila iks faktor za drugi vezani, ukupno treći trijumf Budućnosti. Više od 70 odsto odbrana obje golmanke ostvarile su iz zicer situacija ili sedmeraca i uglavnom je nakon toga Budućnost hvatala ritam i lomila protivnika.

Trener golmana Novak Ristović zadovoljan je odnosom obje golmanke, smatra da su se energija, kvalitet, zajedništvo spojili u cjelinu, vidljivu od starta sezone. A početak priprema, ipak, nije mnogo obećavao, prije svega ovakvu formu. Povreda Španjolke u uvodnom dijelu rada u Kolašinu opteretila je Marinu zbog čega je veći dio pripremnih utakmica sama iznijela.

“Radili smo od starta za pravu formu, imali smo u vidu da neke stvari moramo da prođemo. Marina je veći dio vremena bila sama, što je otežavalo situaciju. Bila je više opterećena, premorena, što je negdje moglo da se odrazi na formu. Ali, nije. Vodili smo, zaista, o svemu računa, zbog toga sam zadovoljan”, rekao je Ristović.

Zanimljivo da se Ristović u prvoj utakmici, u kojoj je Marini sjajno išlo protv Odenzea, odlučio za promjenu nakon odmora. Sve sa razlogom, kaže trener golmana.

“Vodili smo računa da i Darli dobije šansu kao Marina, naravno, ne sumnjajući u krajnji rezultat. Bilo je važno da jedna i druga osjete prvu utakmicu i samo takmičenje Lige šampiona. Darli je imala slabiji učinak, ali smo u podsvijesti znali da će nam trebati za dalje utakmice. Kako je liga odmicala, formom su
obje išle gore.”

Različite i slične Crnogorka mlađa, stilom drugačija… I obje iz različitih škola. Darli je već na zalasku karijere, Marina u 25. godini…

“Marinu poznajem od 12 godine, Darl jače od godinu i izuzetno je bilo važno da je upoznamo. Upoznavanje obuhvata sve elemente ličnosti koje mogu da budu pokazatelji što se od nekoga može očekivati. Upoznali smo se dobro, kao i oni mene glavni cilj smo ostvarili sinergijom. Tim smo u timu i trudimo se da damo najveći doprinos. A tim uvijek pobjeđuje”, rekao je Ristović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
istina
Gost
istina

One su ga svojim odbranama i ostavile tu dje je, kao i par mladih igračica, da se oslonio na njegovu ljubimicu, davno bi oboje bili bivši. to svi vide i zato publika neće u tom broju da bude prisutna

GeNiJe
Gost
GeNiJe

U pravu si. .raičevićka ne zaslužuje onoliku minutažu.ja prvi zbog nje ne idem na utakmice treba nešto mijenjati

Send this to a friend