Rukomet EHF Liga šampiona

Marina Rajčić pod znakom pitanja za Valčeu

Marina Rajčić

Situacija nije sjajna – golmanka Budućnosti Marina Rajčić upitna je za derbi četvrtog kola Lige šampiona protiv Valčee u petak u Rumuniji. Problem s leđima, koji muči golmanku ,,plavih“, ponovo je aktivan.

Sa njom i bez nje Budućnost nije ista, a ukoliko u srijedu ne poleti za glavni grad Rumunije, ogroman teret biće na plećima iskusne Norvežanke Emili Sando i mlade Anastasije Babović. Rizik puta od 12 sati mogao bi i negativno da se odrazi na Rajčić, koja je u prošlom kolu briljirala protiv rumunske ekipe.

“Danas ćemo imati punu informaciju. Za sada je Marina pod velikim znakom pitanja”, kazao je trener ,,plavih“ Dragan Adžić.

Povratak trenizima Đurđine Jauković, poslije pauze od osam dana, popravljaju sliku pred novi okršaj Lige šampiona.

“Nakon meča sa Valčeom nijesmo bili u kompletnom sastavu, ali smo nastavili da radimo. Dobro smo iskoristili prethodnu sedmicu koja nije bila takmičarska. Vjerujem da ćemo u Rumuniji ponoviti energiju kakva je bila u Podgorici.”

Iz Rumunije stižu optimistične najave. Bile su i nakon utakmice u Podgorici kada su šampionke Rumunije zaustavljene na 19 golova.

“Utakmica je značajna za njih i za nas. Imaju dobar skor kod kuće, ne pamtim kad ih je neko zadnji put pobijedio. Tako da su s razlogom optimisti, a na nama je da ponovimo stvari koje smo dobro radili u ,,Morači“ i da ispravimo stvari, posebno u tranziciji i pozicionom napadu, koje nijesu bile dobre. Radimo na tome. Radujem se ovakvim utakmicama i vjerujem da će atmosfera, koja nas čeka, izvući maksimum iz djevojaka. Vjerujem u dobro izdanje u Rumuniji, bez obzira na sve probleme koje smo imali u prethodnom periodu.”

Budućnost derbi grupe C čeka sa dvije pobjede i porazom. Domaće su na pobjedi, uz dva izgubljena meča od Bresta i Budućnosti (u gostima).

Send this to a friend