Rukomet

Marina Rajčić u sastavu

Marina Rajčić

Za Budućnost je vrijeme i strpljenje, ispostavilo se, bilo najbolji saveznik. Marina Rajčić, ako se što do nedjelje ne promijeni, biće u sastavu za prvi četvrtfinalni duel Lige šampiona u Morači protiv Vajpersa. Golmanka Budućnosti juče je odradila kompletan trening, branila je, istina, uz dozu opreza jer je do prije nekoliko dana bila bukvalno zbog problema sa leđima prikovana za krevet.

I mlada Branka Konatar, kao neko ko je bio džoker u ovogodišnjoj Ligi šampiona, trenirala je sa ekipom i možda će biti u sastavu za prvih 60 minuta četvrtfinalnog okršaja sa norveškom ekipom. Sve u svemu, situacija je bolja, nakon paklenih sedmica, u kojima su povrede i iskakanja, ozbiljno uzdrmali naš tim, oblaci sumnje polako su razgrću.

“Marina je početkom sedmice počela da ulazi u treninge postepeno i dozirano, juče je definitivno ostavila nervozu iza sebe. Konkurisaće za tim i siguran sam da će sa svojom energijom i pozitivnim pristupom sa klupe ili terena, pružiti ono što uvijek daje”, kazao je trener golmana Novak Ristović.

Golmanka crnogorske reprezentacije 11 dana je bila van treninga. Veliki teret bio je na Spanjolki Darli di Zogbi, koja je, takođe, dva-tri dana osjećala bolove u listu. Nije trenirala.

“Na kompletnom stručnom štabu je, budući da je u pitanju iskusni golman, da uradi sve da ne osjeti teret i uđe u utakmicu sa osjećajem da prikaže znanje i pruži maksimum. Ne sumnjam da će biti dobrog osjećaja”.

Vodilo se računa u pripremi utakmica sa Vajpersom i o golmanki Katrine Lunde. Norvežanka u 39. godini je prva zvijezda ove ekipe. Iza nje je 14 sezona Lige šampiona.

“Sastavni je dio i reprezentacije, za koju znamo kakvog je kvaliteta i dometa. Brani na vrhunskom nivou. Na mali broj odbrana smo je spustili prošle sezone u Podgorici, nadam se istim brojem u nedjelju. Njeno najjače oružje su šutevi sa devet metara. Dolazi iz škole gdje od malih nogu golmani i igrači prave saradnju, tako se obučavaju. Ima odličnu konekciju sa odbrambenim igračima. Istina, imaju još golmana ali nije to taj kvalitet koji traje i koji prepozanaje stvari. Moramo i sa njom dabudemo strpljivi, dosadni, sa jakom energijom. Siguran sam da od Vajpersa ništa ne zavisi, nego samo od nas”.

Norvežanke su nedavno u pobjedi protiv Storhamara postigle 40 golova, prije dva dana slavile su u domaćem šampionatu golom u meču sa Larvikom, u kojem nije branila Lunde. Raznovrsni tip igračica, opasno prijete. Priprema je zbog toga bila opsežna i detaljna.

“Vajpers ima izuzetne igrače na svim pozicijama, imaju i mogućnost velike rotacije i iziskuju zahtjevniju analizu. Ipak je ovo četvrtfinale, ali, mi smo odradili posao onako kako treba, a na nama je da to što smo radili sprovedemo na terenu. Vidjećemo da li je to dovoljno, a mislim da smo odradili veliki posao”, zaključio je Ristović.

Send this to a friend