Rukomet

Marković na novom izazovu: Vodi juniorke na prvenstvo svijeta

foto: ŽRK Budućnost Bemax

Igor Marković nije dugo čekao da iz patika uđe u cipele – proslavljeni crnogorski rukometaš završio je prošle sedmice karijeru, a danas će debitovati (zvaničnim treningom) u ulozi prvog trenera juniorske reprezentacije Crne Gore.

U stručnom štabu nekadašnjeg igrača Lovćena su Anđela Bulatović i golmanka Budućnost Bemaxa, francuska internacionalka Armel Atingre.

Naš nacionalni tim 22. juna u Sloveniji očekuje nastup na SP, a rivali sa Danska, Argentina i Italija.

– Volim izazove i spreman sam da radim. Prije juniorske reprezentacije dobio sam priliku da radim sa pionirskom selekcijom Budućnosti, iako do tada nijesam pomišljao na ovakvu ulogu. Mislio sam da bi moj temperament mogao da bude prepreka u radu sa mladima, ali u kratkom periodu stvari su se promijenile. Shvatio sam da me rad sa mladim igračicama ispunjava, smiruje, a napredak daje ogromnu satisfakciju. U međuvremenu se pojavila mogućnost da preuzmem juniorski tim. Pitali su me, bez razmišljanja sam prihvatio. Da li će biti prevelik zalogaj – vidjećemo. Mislim da sam spreman – kazao je Marković.

Marković je gledao juniorski tim u kvalifikacijama za SP.

– Realno u kvalifikacijama nijesam mogao puno da vidim, a i mnoge djevojke su bile povrijeđene. Ali, ono što sam zaključio je da im nedostaje temperament, što ću sa saradnicima pokušati da im prenesem i još nešto – pobjeda me jedino interesuje.

Šta je uspjeh na SP?

– Ne mogu sada da kažem jer još nijesam dobro upoznao moju ekipu.

Naše rukometašice u grupi su sa Danskom koja je favorit za medalju.

– Danska je glavni konkurent, Argentina je na svim kvalifikacijama izlazila kao pobjednik, čak je bila bolja od Brazila.

Mlade rukometašice do nedjelje treniraće u glavnom gradu, nakon čega će se preseliti na Cetinje i ostati 11 dana.

– Odigraćemo prijateljske utakmice sa pionirima i kadetima Lovćena. Sa Cetinja se vraćamo u Podgoricu 13. i radićemo do 20. juna kada putujemo u Sloveniju.

Vrijeme nije najbolji saveznik našem timu, ali…

– Imam dosta problema, malo je vremena, a, na primjer, Mina Novović dolazi tek 4. ili 5. juna. Vidjećemo sve kada počnu pripreme i prvenstvo. Uzbuđeni smo, a nadam se da će rad dati rezultat – poručio je Marković.

Send this to a friend