Rukomet odmah se izolovao u svom stanu u Budvi

Marković stigao u Crnu Goru i otišao u samoizolaciju

Mađarski šampionat je prekinut, igrači su slobodni bar do 15. juna, što je otvorilo vrata povratka crnogorskoj koloniji kući.

Prvi je krenuo Igor Marković, koji je u četvrtak ujutro stigao u Crnu Goru i odmah se izolovao u svom stanu u Budvi.

Tu će ostati dvije sedmice, nakon čega će moći da se priključi supruzi i djeci na Cetinju.

“Na granici sam dobio papir o samoizolaciji, na kojem sam morao da navedem adresu gdje ću biti. S obzirom na to da sam išao autom, mogao sam da biram gdje ću biti u karantinu. Da sam došao avionom, morao bih da idem tamo gdje me državni organi smjeste”, kaže Marković za portal mnerukomet.

Popularni Gile je često putovao na relaciji Komlo – Cetinje, ali je išao preko Osijeka i Sarajeva, ponekad i preko Srbije. Sada je morao da promijeni rutu.

“S obzirom na to da su Srbija i Bosna i Hercegovina zatvorile granice, mogao sam da idem samo preko Hrvatske. Dobio sam dozvolu da provedem 12 sati u tranzitu. Išao sam okolnim putem, preko Zagreba, a kroz BiH sam samo prošao u Neumu, jer je to dozvoljeno”.

U Budvi je sam u stanu i strogo se pridržava pravila samoizolacije. Porodica i prijatelji mu dostavljaju hranu i sve ostale potrepštine, ali ih ostavljalju ispred ulaznih vrata.

“Nemam direktan kontakt ni sa kim. Izdržaću ove dvije sedmice, bolje mi je što sam ovdje u stanu, nego da sam sa drugima u karantinu. Društvo mi pravi i pas Rea, pa mi je lakše sa njom”.

U mađarskom šampionatu je duga pauza, ali je pitanje da li će se uopšte i nastavljati.

“Rekli su nam da možemo da idemo kući, jer nema utakmica bar do 15. juna. Još postoji nedoumica kako će se situacija odvijati, da li će samo Vesprem i Seged igrati za titulu i Kup, ili će nekako nagurati sve utakmice. Šta god da se desi, ja 15. juna moram da budem u Mađarskoj, da vidim da li ostajem i naredne sezone, jer nisam potpisao novi ugovor. Dobra stvar je što će pauza trajati bar tri mjeseca, pa ne moram da trenira u stanu”.

U Mađarskoj su, osim Markovića, i njegovi sugrađani – Ratko Đurković, Ivan Perišić i Božo Anđelić. Prvi će doći 45-godišnji trener, koji je sa skromnom ekipom Orošhaze izborio opstanak.

“Ratko dolazi istim putem kao i ja, biće sjutra u Budvi. I Perišić i Anđelić bi przo trebalo da dođu”, naglasio je Marković.

Send this to a friend