Rukomet Svjetsko prvenstvo u rukometu

Medalja ostaje san, sada da se završi posao u Japanu

Rukometašice Crne Gore danas od 12.30 sati protiv Švedske imaju prvu meč loptu da obezbijede olimpijske kvalifikacije za Tokio i tako ispune prvobitni cilj zbog kojeg su došle u Japan.

“Lavice” čeka težak posao, jer će Švedska juriti pobjedu kako bi izborila plasman u polufinale. Dakle, motiva neće faliti…

“Imamo novu šansu, potrebno je da vratimo fokus i da se spremimo za Švedsku. Znam ih dobro naravno, mnoge od njih sam i trenirao. Neće biti iznenađenja, sve će se odlučiti na terenu”, rekao je selektor Crne Gore Per Johanson.

Crna Gora je juče u velikom dijelu meča parirala moćnoj Rusiji, koja je jutros očitala lekciju Španiji…

“Ostale su utakmice u kojima se svi bore za Olimpijske igre. Sigurna sam da nas protiv Švedske čeka teža utakmica nego što je bila protiv Rusije”, poručila je Katarina Bulatović.

Ukoliko naše rukometašice savladaju zemlju svog selektora izboriće olimpijske kvalifikacije i meč za peto mjesto na prvenstvu igraće samo za prestiž.

U slučaju poraza ili remija moraće u direktnom duelu sa četvrtoplasiranom selekcijom iz grupe I da odlučuju o sedmom mjestu i kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Send this to a friend