Rukomet Šampionat u Podgorici

Mlade lavice ostale bez polufinala prvenstva Evrope

foto: RSCG

Polufinale prvenstva Evrope će ostati samo san za naše kadetkinje – Hrvatska je slavila 23:20 (12:11) u drugom kolu glavne runde, u duelu u kojem je naš tim mogao i da izgubi sa golom razlike, pa da uz pobjedu Rusije protiv Danske, izbori plasman među četiri najbolja tima na prvenstvu.

To je treći uzastopni poraz tima trenera Ivana Terzića koji je sjajno krenuo i na startu prvenstva ostvario pobjede protiv Danske i Austrije. Ipak, povreda srednjeg beka Anđele Milošević, a u duelu protiv Hrvatske i odsustvo Nikoline Marković zbog stomačnog virusa, problemi su koje mlade „lavice“ nijesu uspjele da prevaziđu, pa im slijedi borba za plasman od 5. do 8. mjesta.

Nakon dobrog početka i vođstva našeg tima 4:2, Hrvatska je preokrenula i povela 8:5 u 18. minutu. Od tog trenutka, Jelena Vukčević i saigračice su jurile prednost, uspjele da dođu do izjednačenja (20:20), dva i po minuta prije kraja, ali do kraja nijesu postigle ni gol, pa je Hrvatska došla do pobjede, ali će takođe, u razigravanje od 5. do 8. mjesta.

Jelena Vukčević je bila najefikasnija sa sedam golova, dok su po tri postigle Nikoleta Radmanović i Ivana Vujadinović. Ponovo je sjajna bila golmanka Andrea Škerović sa 15 odbrana, koja je proglašena za igračicu meča u našem timu.

Tags
Send this to a friend