Rukomet

Nadamo se punijoj Morači u nastavku sezone

foto: ŽRK Budućnost

Cilj rukometašica Budućnosti u Ligi šampiona grupne faze je nakupiti što više ili maksimalan broj bodova (iz šest mečeva) za glavnu rundu i sa bolje pozicije, uz pretpostavku da će izboriti plasman u četvrtfinale, sačekati odlučujuća dva meča za prolaz na fajnal-for.

Imaju veće domete u odnosu na minulu sezonu, iskazane kroz individualne sposobnosti, kroz sistem i iskustvo koje su donijele tri povratnice u Budućnost.

“Kada smo saznali imena protivnika za grupnu fazu Lige šampiona bili smo spremni za ozbiljnog rivala iz Danske. Znali smo da će prva utakmica, kao i uvijek do sada, biti najteža, posebno što nijesmo u formi u kakvoj bismo željeli. Zbog toga smo u odbrani imali mnogo oscilacija tokom utakmice, što su koristile Tranborg i Jorgensen. Znale su da kazne svaku našu nepažnju tek što bi se okrenule bile bi već tu ispred nas i u naletu. Nijesmo stigli faulove da pravimo i da se odbranimo od vrhunskih bekova koji šutiraju sa 10 ili 12 metara. Bilo je posebno teško da dođemo do ruke visoke Tranborg kazala”, je Đurđina Jauković.

Naredni protivnik norevški Larvik, nema kapacitet bekovske linije Odenzea, ali ima nešto što je veliki plus i dodatak koji dolazi iz skandinavske škole rukometa brzinu i disciplinu.

“Larvik ima dobru bekovsku liniju, treba njih da zaustavimo i sigurna sam da hoćemo sada kada znamo gdje smo pravili greške. Imali smo dobrih i slabijih stvari, a imamo vremena da polako popravljamo i ove detalje. Već protiv Larvika i Meca sigurna sam da ćemo biti na većem nivou. U ambijentu popunjene “Morače” bilo je prijatnije igrati. Dobro smo se osjećale, kad god smo padale, navijači su nas podizali. Vjerujem da će iz utakmice u utakmicu dvorana biti punija, smatram da smo zaslužile takav odnos.”

Kako je igrati ponovo sa Kaćom i Anđelom?

“Često nije potrebno da pričamo u odbrani kada je Anđela sa nama. Znam ili znamo kada će da se vrati, a kada da pravi faul. Mnogo nam znači. Sa Kaćom samo prošle godine nijesmo igrali, lako se vratio osjećaj, a i ona se osjeća bolje. Iz utakmice u utakmicu Katarina će biti sve bolja i bolja”, rekla je Đurđina Jauković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
realnost
Gost
realnost

Ne daj boze da naplacujete karte…onda bi ste tek vidjele koliko ste popularne

Send this to a friend