Rukomet

Nade crnogorskog rukometa na nezvaničnom prvenstvu Evrope u Švedskoj

foto: RSCG

Muška kadetska reprezentacija od ponedjeljka će učestvovati na nezvaničnom prvenstvu Evrope za igrače do 17 godina, koje će biti održano u Geteborgu.

Izabranici trenera Brana Božovića u grupi B za rivale će imati Island, Austriju, Holandiju, Rumuniju i Italiju, što će biti sjajne provjere za talentovanu generaciju koja je ove godine osvojila srebrnu medalju na Mediteranskom prvenstvu u Egiptu.

Ovu generaciju najvažnije takmičenje očekuje narednog ljeta, kada će Podgorica biti domaćin Evropskog prvenstva B divizije za kadete, a pobjednik će izboriti plasman u A diviziju i na Svjetsko prvenstvo.

Iz navedenog razloga, sve provjere sa najboljim evropskim selekcijama su od izuzetnog značaja za uigravanje tima koji predvodi trener Božović, koji vjeruje da će se njegovi momci u Švedskoj, predstaviti u najboljem svjetlu.

“U Geteborg putujemo sa željom da ostvarimo što bolji rezultat. Svjesni smo da je ovo jedinstvena prilika da se izmjerimo sa evropskim reprezentacijama. U našoj grupi su Rumunija koju smo savladali dva puta, te Italija koju smo takođe, pobijedili i to na Mediteranskom prvenstvu. Nećemo biti kompletni ni u ovoj akciji, jer nam nedostaju Barjaktarović, Abramović i Džarić, ali će priliku dobiti drugi momci kao sto su Janko Medojević, Jovan Abramovic i Luka Nikolić. Vjerujem da smo se dobro spremili s obzirom na to da su nam takmičenja završena prije mjesec. Na pripremama na Cetinju bili su i ostali igrači za koje smatramo da treba da budu dio ovog projekta, kao što su Brnović, Mirović i Parača. Mogu da obećam da će momci pružiti maksimumu svakom meču, da će biti borbeni, što će vjerujem biti dovoljno da ostavimo dobar utisak u Švedskoj”, kazao je trener Brano Božović.

RASPORED CRNE GORE NA PRVENSTVU U ŠVEDSKOJ

Ponedjeljak

CRNA GORA – Austrija (10.30)

CRNA GORA – Island (16.45)

Utorak

CRNA GORA – Italija (13.30)

Srijeda

CRNA GORA – Holandija (12.15)

CRNA GORA – Rumunija (18.00)

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
lukaku
Gost
lukaku

A šta on zna!

Mirko
Gost
Mirko

Gospodine Bozovicu, rotirajte malo te momke, prije 40 god se igralo samo sa prvom postavim, i onda se pitamo zasto nam igraci odkazuju repr. Ako su reprezentativci zasluzuju da dobiju sansu na prijateljske utakmice, bar toliko, srecno i vise pameti…..

Miles O'Brien
Gost
Miles O'Brien

Idemo Batikaa!!!!!

Send this to a friend