Rukomet

Napad funkcioniše, popraviti odbranu do premijere protiv Slovenije

Rukometašice Crne Gore postigle su 62 gola u dvomeču protiv Švedske. Primile 58! Ubrzana igra imala je dobre i manje dobre stvari, a za petak i start šampionata  Evrope ,,lavice” vjeruju da će otkloniti sve što nije valjalo.

“Odigrali smo dvije različite utakmice. U prvoj smo krenule jako, bile dobre u odbrani i do odmora stavile Švedskoj do znanja da ključ uspjeha leži u najvažnijem segmentu. Već u drugom meču počele smo loše, Šveđanke nas iskontrirale, primile mnogo lakih golova, ali, za mene je upravo ova utakmica bila mnogo bolja. Iz prostog razloga što smo se iz minusa od šest golova vratile i pobijedile. To nam daje za pravo da se nadam i da vjerujem da smo na pravom putu. Jer, gubiti i preokrenuti nije lako, a nama je to pošlo za rukom. Srećna sam, jer smo, bez obzira što smo primile mnogo golova, u napadu djelove bolje. Naravno, nakon svega smo dobili i odgovarajući materijal, poslužiće nam do prve utakmice u Nansiju sa Slovenijom”, kazala je Jovanka Radičević.

Psihološki momenat bio je ključan u drugoj utakmiciu Geteborgu. ,,Crvene” su gubile 9:3, do odmora smanjile prednost na 16:13, a u posljednjih 20 minuta potpuno preuzele inicijativu.

“Posljednjih 20 minuta igrale smo pametno i zrelo i to je ono što pokazuje da je ekipa godinama zajedno i da ima iskustvo igranja ovakvih utakmica i velikih takmičenja. Drago mi je što se nijesmo obazirale na minuse, gledale smo što prije da se vratimo. Bodrili smo se, to se moglo vidjeti, radovali svakoj odbrani i golu, što je veliki plus i putukaz kako treba da igramo i da se predstavimo na prvenstvu Evrope. Nekad ćete početi dobro, nekad nećete, normalna stvar u sportu, a s druge strane je važno da znamo način kako da se vratimo kada nam ne krene onako kako želimo.”

Naše reprezentatativke treniraće u Švedskoj do srijede.

“Odradićemo zajednički trening sa Šveđankama, fokus je na odbrani, koja je ključ svega. Iskreno, za napad se ne brinem, jer igramo zrelo i pametno, imamo kvalitetnih igračica koje će uvijek pronaći put do gola.”

Crnogorke će u grupi B od 30. novembra do 4. decembra odigrati tri meča. Prvi sa Slovenijom, naredni protiv Rusije i posljednji u grupnoj fazi sa domaćinom Francuskom.
“Ranije smo počeli da ih analiziramo, a sa svima smo igrale. Znamo što možemo da očekujemo. Najvažnija je prva utakmica protiv Slovenije. Sigurna sam i najteža, ali vjerujem da smo spremne. Idemo sa mnogo samopouzdanja u Francusku. Želimo da pokažemo najbolje. Mislim da smo zrele i da ćemo to pokazati od prve utakmice, a nećemo gledati ko je ispred nas”, poručila je Radičević.

Send this to a friend