Rukomet Transfer

Naš golman ide u švedski Amo

Nikola Matović

Početkom februara operisao je prednje ukrštene ligamente koljena, ali ni višemjesečno odsustvo s terena nije umanjilo potrebu za njegovim kvalitetima – golman crnogorske rukometne reprezentacije Nikola Matović potpisao je ugovor sa švedskim klubom Amo.

Sadašnji selektor ,,lavova“ Zoran Roganović jedno je od većih imena u istoriji švedskog klupskog rukometa, u toj skandinavskoj zemlji kao mlad se obreo golman Nebojša Simić, tim putem išao i bek Vasilije Kaluđerović, a krajem prošle godine u Skandinaviju se otisnulo desno krilo Marko Lasica…

Ipak, ne može se reći da je odlazak u te krajeve uobičajen put za igrače s ovih prostora. Otkud Nikola Matović u Švedskoj?

“Imao sam više ponuda iz nekoliko država, ali ova mi se učinila kao najbolja. Tražio sam klub gdje ću biti prvi golman i dobio takvu mogućnost. Zoran Roganović nam je svima širom otvorio vrata u Švedskoj, tako da ne treba da čudi otkud baš tamo”, rekao je Matović za Pobjedu.

Nekadašnji golman Lovćena i Željezničara tešku povredu koljena doživio je 26. januara u meču s Islandom na Evropskom prvenstvu.

Dvadeset četvorogodišnji golman nezgodno je doskočio u finišu duela s ,,ribarima“, a detaljnim pregledima ustanovljeno je da ga čeka duža pauza.

-“Prolazim kroz drugu fazu oporavka. Prva, tokom koje sam radio lagane vježbe i terapije, prošla je vrhunski, svi smo bili prezadovoljni – doktor, fizioterapeut i ja. Krenuo sam s lakšim treninzima i za tri, tri i po mjeseca, odnosno do početka sezone, vjerujem da ću biti skroz spreman”, naveo je Matović.

Send this to a friend