Rukomet

Ne smijemo se zalijetati

Marina Rajčić na Žabijaku prikuplja snagu za početak priprema sa ŽRK Budućnost Pojačanje “plavih” iz Meca, sa gola će od ove sezone pokušati da pomogne ekipi u Ligi šampiona.

Zajedno sa Darli di Zogbom činiće udarni tandem podgoričke ekipe.

“Dobili smo početkom jula, a neko i ranije, plan i program, sigurna sam da ćemo spremne dočekati početak priprema, bilo bi neozbiljno da je drugačije. Na taj način ćemo, prije svega, izbjeći povrede. Srećna sam što se približava dan okuljanja, u ponedjeljak putujemo u Kolašin, odakle ćemo hvatati zalet za ono veliko što nas čeka početkom oktobra”, ispričala je Rajčić.

Srećna je što se vratila kući. Dobar dio vremena iskoristila je za predah, a uvodni dio priprema kaže da je na pravi način završila.

“Na Žabijaku sam se spremala, idealno mjesto za rad. Apsolutno mi ovdje sve odgovara, klima najviše, ne osjećam vrućinu, a samim tim lakše treniram”.

Budućnost je od prije nekoliko dana jača za Katarinu Bulatović. Ukupno šesto pojačanje “plavih” obradovalo je našu golmanku.

“Kaćin dolazak mnogo toga mijenja na bolje. Ona je veliki igrač, sa njom, na desnom beku, možemo dosta toga da realizujemo. Ne ostaje nam ništa drugo nego da vidimo kako će sve da izgleda, ali ne sumnjam da će biti kao nekad”.

U Kolašinu će Budućnost odraditi trening utakmicu sa Bukureštom, u Podgorici još nekoliko. Za Marinu je dolazak ove ekipe pun pogodak.

“Ustvari, Astrahanočka je trebalo, kao i prošle godine, da dođe. Odustali su, radićemo sa Bukureštom, nije moglo I bolje. Vidjećemo za ovaj dio priprema u radu sa Bukure; štom gdje smo. Ne možemo očekivati maksimum i da blistamo, već da se i nadograđujemo. Pravo takmičenje za nas kreće od oktobra”.

Crnogorska reprezentativka prvi put će trenirati sa španskom reprezentativkom.

“Znam da ima veliku energiju, rekli su mi da je dobra osoba, biće mi čast raditi sa njom”.

Od Marine se mnogo očekuje, ne bježi od obaveza.

“Biću spremna, ne bježim od obaveza i očekivanja. Mentalno sam ojačala u Francuskoj i sa te strane sam potpuno spremna da odgovorim zadacima”.

Marina, otprilike, ima predstavu kako bi to sve moglo da izgleda u oktobru na startu Lige šampiona. Prije svega, vjeruje u punu ,,Moraču.

“O atmosferi u ,,Morači sam razmišljala kada smo dobili protivnike u grupnoj fazi Lige šampiona. Pitala sam se kako će da izgleda, ako budem na golu, kako ću se osjećati. Onda sam sebi rekla da ne treba da razmišljam o tome, samo treba da radim kao što sam radila i do sada. Jer, ako dobro radiš i spremiš se, u fokusu nije ništa drugo do utakmica. Zaista, vjerujem u punu Moraču. Treba kroz sve da se prođe, da bi se cijenilo sve ono što je bilo ranije”.

Zanimljiv odgovor dobili smo od Marine o ambicijama Budućnosti.

“Prvo se ne smijemo zalijetati. Prošle godine cilj mladog tima bio je prolazak grupe. Budućnost je stigla do četvrtfinala! Mlade su napravile ogroman korak i naučile mnogo toga iz velikih mečeva. Vjerujem da u ovoj sezoni možemo korak više. Ali, polako. Znamo da nikoga ne smijemo potcijeniti, za svakoga ćemo se na isti način i sa poštovanjem pripremati. Nema sumnje da ćemo dati sto odsto na terenu. U svakom slučaju, ne treba biti skroman što se tiče ciljeva, ali ne treba se zalijetati”, jasna je Rajčić.

Send this to a friend