Rukomet

Nepredvidljivi i puni iznenađenja

foto: zrkb.me

Vrijeme je za pobjedu, priželjkuju je “plave”, svjesne i snage Bresta koji stiže u nedjelju i šanse da se ravnopravno uključe u borbu za startnu poziciju u grupi 1 glavne runde Lige šampiona.

Ne žale zbog onoga stoje bilo u prošlom kolu u Rostovu, vjerujući da će u “Morači”, uz neke malo bolje segmente i sa mnogo manje isključenja (u Rusiji ih je bilo 12), ruskom šampionu odgovoriti i revanširati se za poraz od dva gola.

Do tada imaju važnija posla. A prvi, novi izazov ih očekuje sa ekipom koja nije ni blizu opravdala očekivanja i sredstva uložena s početka sezone. Brest ima dva boda, ali ima i igračice koje će zahtijevati maksimalan fokus. Svjesna je toga Marina Rajčić, koja je imala priliku, noseći dres Meca, da igra sa i protiv njih.

Prije najave nedjeljnog meča golmanka Budućnosti osvrnula se na prošlonedjeljni duel u Rusiji.

“Očekivali smo tešku utakmicu i donijela nam je pozitivne stvari. Bilo je grešaka, koje treba da se isprave, ali je bilo više pozitivnih stvari. Bili smo dugo u egalu, izgubili dva razlike, ali ništa strašno. Jer idemo u dobrom pravcu i treba da nastavimo da radimo na isti način i pozitivno razmišljamo”.

0 Brestu ima pozitivno mišljenje.

“Uvijek mogu da izenenade, nepredvidljivi su. U domaćem šampiomatu igraju valovito, a u nedjelju očekujem tešku utakmicu. Za ovakvog rivala je potrebna prava priprema. U Brestu igraju neke domaće reprezentativke i igračice nekih drugih reprezentacija. Prva zvijezda Bresta je Ana Gros, dugogodišnja klupska koleginica iz Meca naše golmanke. Bekovsku liniju Bresta upotpunjuju Mange, Pino…

Biće izazovno odgovoriti golgeterima.

“Kao i do sada moramo biti disciplinovane. Od starta iskazati strpljenje i probati našim oružjem da ih zaustavimo. Znamo kako igraju, a protiv mnogih smo igrali na šampionatu Evrope, što nam može biti od koristi” jasna je Rajčić.

Marina izuzetno cijeni slovenačku reprezentativku.

“Osjeća se dobro u novom klubu. U dobroj je formi. Biće nam potrebna prava energija da je zaustavimo. Šutira sa devet metara. Pravi je bek šuter. Protiv nje treba igrati kao na šampionatu Evrope, i još bolje. Utakmica sa Slovenijom može mnogo da pomogne u dijelu kad i i kako preuzima odgovornost. Vjerujem da ćemo je zaustaviti”.

Što ne smijete da radite u nedjelju?

Ne smijemo da imamo ishitrene poteze. Suština je u poštovanju dogovora. Moramo, zaista, biti disciplinovane, jer to uvijek donosi igru i pobjedu.

Golmanka “plavih” vjeruje u dobru atmosferu sa tribina.

“Očekujem podršku, pravu energiju, osjećamo i mi dobre stvari sa tribina. Dvorana je, što raduje, sve punija. Nadam se da će se sve vratiti kao što je nekad bilo”.

Pobjeda želja, zar ne?

Bilo bi idealno da zadržimo šansu za prvo mjesto u grupi. Svaka naredna utakmica, ne samo ova sa Brestom, je važna.

“Jednako kao i prethodna u Rusiji donijela nam je stabilnost i saznanje kako da dođemo do nečega”.

Široka lepeza kvalitetnih igračica, raznovrsnih šuteva, biće i za Marinu i špansku golmanku Darli, veći izazov.

“Izazovno i za nas golmane zbog vrhunskih igračica Bresta. Vjerujem da ćemo Darlii ja odraditi dobar posao, ali i da ćemo odbranom znati da zaustavimo sve najbolje stvari koje Brest ima i može da pruži”, poručila je Rajčić.

Send this to a friend