Rukomet Radmila Petrović zadovoljna igrama u dosadašnjem dijelu sezone

Niko nas nije nadigrao, vjerujem da ćemo igrati na F4 Lige šampiona

Radmila Petrović na terenu! Juče je predsjednica Budućnosti sa nekoliko šuteva u geteborškoj ,,Partile areni“ pokazala i podsjetila zbog čega je u sezonama osvajanja bila vrhunsko krilo.

Koliko je teško igrati unaprijed dobijene utakmice i kako se jača motiv?

“Uglavnom je to mač sa dvije oštrice. Ne bi bilo dobro da dođe do opuštanja jer bi protivnik, u ovom slučaju Savehof, to kaznio. Utakmice do kraja glavne runde treba da iskoristimo na maksimalan način i tako da svakoj priđemo i vježbamo za ono što slijedi. Sigurna sam da ćemo sa Savehofom odigrati dobar meč, djevojke će se istrčati jer ovaj tim igra brz rukomet. Istina je da smo oslabljeni, što je prilika za neke druge igračice da podignu samopouzdanje kroz veću minutažu. Rukomet se danas toliko brzo igra da, jednostavno, jedan igrač ne može da izdrži 60 minuta. Može, naravno ako mora, ali isto je dobro kada jedan tim na svakoj poziciji ima po dva igrača. Upravo su ovakvi mečevi idealni za igrače sa manjom minutažom, iz razloga što se stiče samopozdanje”, rekla je Radmila Petrović.

Naredne nedjelje je derbi, stiže Đer, koji u ovoj sezoni ima sve što je potrebno da odbrani trofej, može li Budućnost do iznenađenja?

“Pokazali smo i kod njih da možemo sa njima. Ali to je Đer koji je uspio da kazni naše bespotrebne greške. Treba da radimo na tome, prije svega da smanjimo tehničke greške i da pokažemo strpljenje. Znači, uz manji broj grešaka, sa više mirnoće i maksimalnim fokusom, možemo da pobijedimo šampiona.”

Četvrtfinale je daleko, protivnik je u magli, što očekujete, koga priželjkujete?

“Ajde da idemo redom. Pred nama su tri utakmice u kojima želimo da podižemo samopouzdanje i rastemo. Onda nas u martu očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre. Znači, ispred nas je naporan period, sa dosta utakmica, igračice će biti umorne, ali će, opet, biti u ritmu što je dobro. Zato mislim da ne treba da se sada opterećujemo četvrtfinalem, a ko god da dođe spremićemo se dobro. Znamo što znači otići na završni turnir koji smo propustili posljednje dvije godine. Smatram da ove godine zaslužujemo da budemo u Budimpešti. Ono što me raduje je da sve zavisi od nas.”

Budućnost do sada niko nije nadigrao, što to govori?

“Imali smo poraza, ali iz naših grešaka. Nijesmo uspjeli da se uzdignemo, ali sam sigurna da ćemo do aprila sklopiti kockice i da će igračice, koje su bile rovite i povrijeđene, biti dobro. A onda se i spremati za maj.”

Ojačali ste stručni štab. Kako ocjenjujete rad stručnjaka zaduženih za kondiciju i rad psihološkinje?

“Smatram da svako treba da ima zadatak u timu. Uspjeli smo da napravimo saradnju sa Tanjom i Majom, koje su vrhunski stručnjaci, što se vidjelo po igračicama da su fizički spremne. Psiholog, takođe,ima svoj zadatak. Ne može trener na sto strana, razmišlja o taktici, kondiciji, psihološkom stanju igrača i o ostalim stvarima. Napravili smo dobar tim, smatram da je to budućnost i da, jednostavno, svaki veliki tim mora da ima takve ljude. Presrećna sam što smo uspjeli da okupimo ovakav stručni štab, jer Budućnost to zaslužuje”, istakla je Petrović.

Budućnost će danas od 13.30 igrati protiv Savehofa.

Send this to a friend