Rukomet Počinje Liga šampiona za rukometašice

Novi zov Budimpešte

Oktobar u Podgorici uvijek miriše na Ligu šampiona, a ove godine naš glavni grad na najprestižnijoj rukometnoj mapi naći se 25. put uvijek zahvaljujući “plavim damama.

Duga pauza je gotova, vrijeme je za novi pohod na Budimpeštu, fajnal-for i vrh Evrope rukometašice Budućnosti novu sezonu Lige šampiona otvaraju večeras (19.00h) protiv Bresta u “Morači.

“Dugo sam čekala start ove sezone, možda sam i najsrećnija što sam ovdje”, poručila je Milena Raičević, kapitenka koja se prije svih prognoza oporavila od povrede i sada je spremna za nove pobjede u najdražem dresu.

“Uželjela sam se rukometa i ‘Morače’ i jedva čekam da počne meč”, dodala je Majda Mehmedović, koja se nakon tri sezone u Bukureštu vratila u svoj klub.

Kada je krenula priča sa završnim turnirom Lige šampiona Budućnost je na neki način bila simbol fajnal-fora, redovan učesnik tokom prva četiri izdanja. Ipak, posljednje dvije sezone plavo-bijele nijanse nisu krasile glavni grad Mađarske. Sa super pojačanjima (uz Majdu još i Jovanka Radičević, Sanja Vujović, Barbara Lazović i Emili Sando) čini se da je kucnuo pravi trenutak za povratak na F4.

“Iza nas je dobar period, imale smo jako dobre pripreme, prije svega utakmice i želja nam je da već od prvog meča damo maksimum”, dodala je kapiten Milena Raičević.
Milena će tako ponovo i u dresu Budućnosti juriti velike pobjede zajedno sa Majdom Mehmedović i Jovankom Radičević.

“Biće ovo drugačija sezona, prije svega jer su se vratile Majda i Joka, što je bila moja velika želja”, dodala je Raičevićeva.

Prvog rivala u novoj sezoni Budućnost je dobila tokom priprema, dok je prošle sezone upisala pobjedu i remi. O Brestu Milena kaže:

“Bolji su nego ranije, imaju dva odlična desna beka, jaki su i na drugim pozicijama. Da li će uspjeti da se uklope, nisam sigurna. Imale smo recept za njih, vjerujem da ćemo imati i sada”, jasna je Milena.

Kada je odlazila Majda Mehmedović je obećela da će se jednog dana vratiti najvećoj ljubavi nakon tri sezone opet je navukla plavo-bijeli dres.

“Već sam istakla da sam se uželjela utakmica u ‘Morači’ i naših navijača. Nadam se da ćemo zajedno, kao nekad, da letimo kroz Ligu šampiona”, riječi su jednog od najboljih lijevih krila planete.

O ambicijama Budućnosti u novoj sezoni “broj 77 crnogorskog velikana nema dilemu…

“Imamo jako kvalitetnu ekipu. Realno nas vidim na fajnal-foru. Sezona je duga, nadam se da ćemo biti zdrave, jer samo tako možemo da damo maksimum”, zaključila je Majda.

Send this to a friend