Rukomet Milić jasan

Obaveza Lovćena je da ima najviše ciljeve

Sedam dana nakon što je po prvobitnom planu trebalo da počnu pripreme, rukometaši Lovćena krenuli su u operaciju “sezona 2020/21”.

Okupljanje je bilo odgođeno iz preventivnih razloga zbog epidemije virusa kovid-19, koja je uslovila i prekid prošle sezone već sredinom marta.

“Prvu sedmicu priprema ćemo sa mnogo više pažnje pratiti ekipu i trenirati slabijim intenzitetom, uz nadu da će sve biti u redu što se tiče zdravlja i uz poštovanje svih mjera. Od narednog ponedjeljka počećemo sa pravim pripremama u smislu intenziteta rada”, rekao nam je trener Duško Milić.

“Htio sam da krenemo prošle sedmice kako bismo imali što duži uvodni period za treninge punom parom jer ne želim da odmah startujemo maksimalno zbog straha od povrede nakon nenormalno duge pauze, koja traje od 13. marta. Uz to, igrači zbog karantina, izolacija i ostalih mjera nijesu imali mogućnost obavljanja iole ozbiljnijih treninga, a mi u rukometu nemamo kućne teretane kao skupo plaćeni fudbaleri.”

Oprez zbog virusa

Šampion Crne Gore pripremaće se na Cetinju, a ukoliko epidemiološka situacija dozvoli ići će na mini-turneje po regionu i tamo igrati kontrolne utakmice.

“Najbitnije je da se igrači u svim klubovima sačuvaju od problema koji nas okružuju, tako da sa oprezom ulazimo u pripreme. Specifična je situacija, moramo joj se prilagođavati, ali i početi da radimo uz sve moguće mjere prevencije jer je zdravlje primarno. Vidjeli ste što se desilo rukometašicama Budućnosti koje su zbog jednog negativnog nalaza morale da prekinu rad. Svi smo toga svjesni, ali moramo da živimo i počnemo da radimo”, naveo je Milić.

Spoj mladosti i iskustva

Lovćen je tokom ljeta vratio iskusna krila Igora Markovića i Draška Kaluđerovića, a stigli su i Petar Eraković i Miodrag Ćorsović iz Rudara, kao i Nemanja Drakulović iz Partizana.

Otišli su Luka Vukićević, Marko Simović, Brajan Ankersen i Slaviša Lacmanović.

“Za sada je sve odrađeno u skladu sa finansijskim mogućnostima kluba. Meni kao treneru najteži posao je što maltene svake sezone krećem u pravljenje nove ekipe. Iz Lovćena je u posljednje dvije godine otišlo dosta mladih igrača koji su igrali pola godine ili sezonu za seniorski tim i sad smo na račun toga morali da se pojačamo. U jednu ruku mi je drago što su pošli, a s druge strane žao jer smo mogli da imamo tim koji je duže na okupu, ali to je sudbina svih klubova i normalan put za talentovane igrače. Zato smo spremni da mijenjamo i tražimo nove mlade igrače koji bi jednog dana mogli da postanu igrači Lovćena”, istakao je iskusni stručnjak.

“Mislim da smo uradili dobar posao, napravili smo mješavinu iskusnih i mladih igrača. Ostali smo bili na tri beka, a nemamo baš toliku bazu da bismo svake godine mogli da uvodimo četiri-pet igrača u prvi tim Lovćena. I do sada smo to radili u velikoj mjeri, a trudićemo se i dalje, ima još mlađih koje ćemo možda priključiti prvom timu, ali i oni za koje neće biti prostora imaće šansu da se dokažu u Drugoj ligi gdje će najvjerovatnije igrati naš drugi tim. To smo radili do sada i davalo je rezultate, tako da nema razloga da mijenjamo.”

Ime ne garantuje uspjeh

Na domaćoj sceni naredne sezone na talonu će biti tri trofeja, budući da će se završnica Kupa za minulu takmičarsku godinu održati 19. i 20. septembra.

Lovćen će biti favorit za osvajanje svakog od njih.

“Prvog dana kad sam došao u ovaj klub rekao sam da Lovćen kao brend crnogorskog rukometa ima obavezu da uvijek ide na trofeje, bez obzira na to kakav je sastav i ko je trener. Toliko je velikih igrača poniklo u Lovćenu, toliko je bilo reprezentativaca, trofeja, evropskih uspjeha, da ne bi bilo fer da neko ko radi u Lovćenu kaže ,,nijesmo favoriti. Favoriti u sportu, ipak, postoje samo na papiru, tu ulogu treba iz dana u dan dokazivati. Sjećanja su lijepa, ali treba stvarati novu priču, a Lovćen je u obavezi da uvijek ima najviše ciljeve. Normalno je da svi drugi sa potpunim pravom smatraju da su oni ti koji mogu da se domognu trofeja, što se dešavalo i u Kupu i u prvenstvu. Za uspjehe ne treba samo ime, već rad i ekipa, a Lovćen se trudi da to uvijek ima i mislim da uspijeva”, zaključio je Duško Milić, dvostruki šampion Crne Gore sa najvećim crnogorskim klubom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Yyy
Gost
Yyy

Srecno, najbolji ste

Zoran
Gost
Zoran

Jedini klub u drzavi koji ima sve selekcije od seniora do mini rukometa, srecan pocetak, bez vas nemamo ni reprezentaciju, zasluzujete puno a dobijate mrvice!!!

Send this to a friend