Rukomet

Održana komemorativna sjednica povodom smrti Ranka Jovovića

foto: Portal RTCG (sa komemorativne sjednice)

Ranko Jovović bio je čovjek novinar, čovjek prijatelj i čovjek patriota, kazao je generalni direktor Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Božidar Šundić na komemorativnoj sjednici povodom smrti našeg dugogodišnjeg novinara sportskog programa.

Šundić je rekao da je Jovović svojim radom ostavio neizbrisiv trag u Radio-televiziji Crne Gore.

“Iznenadna smrt Ranka Jovovića okupila nas je danas u kući koja s ponosom ističe da je on bio njen novinar”, rekao je Šundić.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović kazao je da je Jovović u sportsku redakciju unosio duh tolerancije.

Njegov odnos prema sportu će, kako je rekao, ostati trajan putokaz svima nama.

“Bio je sjajan čovjek, otac, brat, đed. Uvažena porodico Jovović, budite srećni što ste ga takvog imali. Vi ste izgubili, ali je nebo dobilo”, kazao je Simonović, navodeći da će ga pamtiti “ne samo kao profesionalca, već i kao velikog prijatelja”.

Sa komemorativne sjednice
foto: RTCG

Simonović je rekao da smo Jovovića upoznali “kao čovjeka koji je bio predan sportu”, a u svojim komentarima imao je osjećaj za mjeru i u podrškama i u kritikama.

“Nijesu mu smetali uspjesi njegovih kolega novinara. Njegov odnos prema sportu ostaće trajno primjer kako bi trebalo raditi”, rekao je Simonović

<<<U Podgorici preminuo Ranko Jovović<<<

Podsjećamo, Jovović je preminuo juče u 67. godini. Bio je dugogodišnji komentator Radio-televizije Crne Gore (RTCG) i izvještač sa mnogih značajnih sportskih manifestacija.

Ostaće upamćen po prenosima utakmica rukometašica Budućnosti i rukometaša Lovćena. Posljednjih godina radio je u Crnogorskom olimpijskom komitetu.

Bio je dugogodišnji predsjednik Udruženja sportskih novinara i bio njegov član do posljednjeg dana. Obavljao je funkciju predsjednika Karate saveza Crne Gore i SR Jugoslavije.

Jovović će biti sahranjen danas u 16 sati na podgoričkom gradskom groblju Čepurci.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
skorpion
Gost
skorpion

Capa !
Neka ti je laka crnogorska zemlja !

Staxe
Gost
Staxe

Jedan komentar na ovaj tekst,e moja Crna Goro…..leleeeee…
Iskreno saučešće porodici …

SAMPION
Gost
SAMPION

Ranko je bio veliki covjek, iskren drug i izuzetan profesionalac.
Pocivaj u miru.

Send this to a friend