Rukomet

Oscilirali smo tokom cijelog prvenstva, ali je ovo važna smjernica za budućnost

Na kraju se ispostavilo da je propušten trijumfu onom meču sa Rusijom u prvoj grupnoj fazi na neki način odredio plasman naše selekcije i tok prvenstva. Od tog poraza, reprezentacija je tražila način da se vrati u borbu za polufinale.

Poraz od Danske, na kraju nastupa, otkrio je ono što je bio utisak tokom cijelog šampionata. Da nijesmo u pravoj formi, da smo oscilirali u kvalitetu partija. Jednostavno, u bilo kom meču, pobjedi i porazu, ne mogu reći da smo odigrali kompletnu partiju. Postojale su izuzetne faze tokom mečeva, kada bi “kliknuo” napad, ili dobra defanziva, a rjeđe oboje istovremeno.

Tako je bilo i protiv Dankinja. Početak meča bio je izuzetno loš, možda bez koncentracije i fokusa. Žao mi je što je na kraju, nakon što su naše djevojke više puta izjednačile, jedan gol od bloka odlučio pobjednika. Od toga je ipak bitnija cjelokupna slika, da forma nije bila na najvišem nivou tokom šampionata. Najmanje tačno sada bi bilo reći da naše djevojke nijesu igrale sa željom.

Nije istina, znam koliko je svakoj od njih ovaj nastup značio, u svakoj utakmici na šampionatu. U finišu ove druge faze prvenstva sigurno se radilo i o nagomilanom umoru, što možda i usloviio padove u koncentraciji. Bilo je i protiv Danske dobrih faza u našoj igri, a ovaj put desilo se da nijesmo imali dobar procenat realizacije na lijevom krilu preko Majde Mehmedović, za razliku od prethodnih mečeva.

Bekovi su tokom cijelog prvenstva oscilirali po formi i učinku. Iskustvo ovog šampionata, bez obzira na to što nije donio rezultat kojem smo se svi nadali, može i mora biti izuzetno dragocjeno. Za budućnost reprezentacije, prije svega. Ove djevojke su izuzetne profesionalke, znaju na čemu treba da rade u narednom periodu u klubovima, kako bi dostigle viši nivo forme.

Ovo je važna smjernica za reprezentaciju, ali iza klubove, jer igračice određenog profila i talenta moramo tražiti, na pozicijama na kojima smo eventualno deficitarni. Vjerujem da možemo pronaći novi kvalitet, sa jedne strane u samoj selekciji kada su aktuelne reprezentativke u pitanju, tako i iz naše rukometne baze.

Radmila Petrović

Send this to a friend