Rukomet RSCG

Partizan na vrhu tabele crnogorskog šampionata

foto: RSCG

Rukometaši Partizana 1949 preuzeli su prvo mjesto SBBet Prvoj crnogorskoj ligi nakon što su u dramatičnom meču savladali Jedinstvo – 25:24 (15:11).

Tivatski tim je u prvom poluvremenu u više navrata vodio četiri razlike, ali su uporni gosti u nastavku umalo odnijeli bod(ove). Jedinstvo je u 56. minutu povelo 23:22, minut kasnije 24:23, da bi Marko Drašković izjednačio 122 sekunde prije kraja meča.

Ivan Čule je u narednom napadu odbranio šut Danila Joksimovića, a na drugoj strani Veselin Drakulović izborio i realizovao sedmerac na isteku meča.

Jedinstvu je ostao šut Nikole Jelića koji je odbranjen… Bila je to Čuleova 16. odbrana.

Drakulović i Vuk Kaluđerović postigli su po sedam pogodaka za domaći sastav, dok je kod gostiju najefikasniji bio Bohan Varagić sa šest.

Partizan 1949 ima pet bodova, ali će sjutra gotovo sigurno sići sa prve pozicije budući da su Budvanska rivijera, Mornar 7 i Lovćen favoriti u svojim mečevima. Jedinstvo poslije tri kola nema ni bod.

U derbiju sjevera, Berane 1949 bilo je bolje od Komova – 28:23.

Berance su do druge pobjede vodili Nemanja Đurašković sa devet i njegov imenjak Marsenić sa osam pogodaka, kao i još jedan Nemanja – Popović, sa 11 odbrana.

U redovima Komova, koji imaju samo bod, istakao se iskusni Duško Trifunović, osmostruki strijelac.

Danas se sastaju: Budvanska rivijera – Danilovgrad (18h), Mornar 7 – Sutjeska (18.30) i Budućnost Podgorica – Lovćen (19).

U ponedjeljak je na programu duel Rudara i Brskova (19).

Tags
Send this to a friend