Rukomet

Pokazati da ne zavisimo od dva – tri igrača

foto: RSCG

Hrvatska, jedan od “dežurnih favorita na velikim rukometnim takmičenjima, priprema se za za Svjetsko prvenstvo koje za sedam dana počinje u Njemačkoj i Danskoj, a kao provjere za rivale je izabrala Crnu Goru i Italiju.

Dvije selekcije koje nisu dobro otvorile kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine skromni “azuri očekivano, a naši momci neočekivano remijem sa Farskim ostrvima i porazom od Ukrajine.

Upravo će Crna Gora i Italija danas u Poreču otvoriti prijateljski “Croatia cup” , a “lavove već sjutra očekuje i duel sa domaćinom i^ sjajnom selekcijom Lina Červara.

“Ovo jeste prijateljski turnir, ali želimo da se pokažemo u što boljem svijetlu”, poručio je iz Istre naš selektor Zoran Roganović.

Naravno, čovjeku koji je Crnu Goru preuzeo pred start kvalifikacija primarni zadatak biće da isproba što više igrača.

“Od početka je bio cilj da reprezentacija bude kombinovana, da igraju nove nade, kako bismo proširili bazu, jer samo tako je moguće napraviti rezultat, istakao je Roganović.

Obično je početak godine i “lavovima” koristio kao priprema za velika takmičenja. Sada nije tako, a ovog puta Crna Gora će biti i bez šest standardnih članova.

“Nikoga ko nije tu nisam prekrižio, jer je nekima potreban odmor i izašao sam im u susret”, objasnio je selektor Crne Gore.

Šta bi mogao da bude cilj ovakvih turnira?

“Cilj nam je da na ovom turniru pokažemo da možemo da imamo bazu od 20 igrača, da ne zavisimo od dva, tri najbolja”, zaključio je Roganović.

Nova imena na spisku selektora Crne Gore za ovaj turnir su Jagoš Braunović, Vasilije Kaluđerović, Nemanja Marsenić, Slobodan Bulajić, Miodrag Ćorsović i Luka Vujović.

Send this to a friend