Rukomet

Pokažimo crnogorski inat

Još su svježe rane od šokantnog remija (24:24) sa Farskim ostrvima u Verdeu. Međutim, rukometaši Crne Gore nemaju vremena za regeneraciju jer su već u Ukrajini, gdje ih u nedjelju (17.30h) čeka domaćin u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Debi selektora Zorana Roganovića bio je jako bolan protiv Farana, pa “lavovi” sada žele da se iskupe i na teškom gostovanju u Sumiju, gradu nedaleko od granice sa Rusijom, pokažu svoju pravu vrijednost, kojom su mnogo puta uveseljavali naciju…

“Atmosfera u timu je odlična. Malo smo razočarani i ljuti na sebe nakon Farskih ostrva, jer onakve stvari ne smijemo da dopustimo. Ipak, to je sada iza nas. Spremni smo i sa velikim motivom ulazimo u meč protiv Ukrajine. Čeka nas težak meč, a i putovali smo oko 15 sati, što je dodatni napor, ali nema alibija. Idemo da odigramo kako znamo”, naglašava za DN Miloš Božović, koji je bio najbolji prije nekoliko dana sa pet postignutih golova.

Crna Gora nije krenula najbolje u kvalifikacije za Euro, na koji će proći po najbolje dvije selekcije iz svake grupe, ali i četiri najbolje trećeplasirane.

“Možemo i moramo bolje. Možda je ovaj kiks na startu čak i dobar sa psihološke strane jer nas je trgnuo i natjerao da se preispitamo. Ukrajina je jako ozbiljna i fizički jaka ekipa. No, vjerujemo u sebe i u ovo što radimo. Da je drugačije ne bismo ni bili tu. Sve što obećavamo za nedjelju jeste da ćemo izginuti na terenu i pokazati crnogorski inat. Moramo biti hrabri, ali i pametni. Jednostavno, jedan za drugoga i jedan uz drugoga”, jasan je Božović.

Ukrajina je u prvom kolu izgubila kao gost od Danske (30:24), a držala je egal više od poluvremena te su je Danci slomili tek kod rezultata 14:13. To je i te kako opomena našoj selekciji uoči jako važnog duela…

“Ozbiljna su ekipa, koja je u bliskoj prošlosti remizirala sa Makedonijom i pobijedila Island, a pokazali su i protiv Danske svoj kvalitet. Imaju korpulentne visoke bekove i odlično šutiraju sa devet metara, tako da ćemo morati da odigramo dublju odbranu i da budemo agresivniji. U teškom smo položaju, ali ćemo pružiti sve od sebe da pobijedimo. Samo o pobjedi i razmišljamo”, ističe za DN Stefan Čavor.

Zanimljivo, Crna Gora je loše krenula i u prethodnim kvalifikacijama za Euro (poraz 15 razlike od Švedske te remiji sa Rusijom kod kuće i Slovačkom u gostima), ali se onda izdigla i redom rušila Švedsku i Slovačku te remizirala sa Rusima u gostima za plasman na veliko takmičenje.

Zato igrači pozivaju sve navijače da budu uz njih i vjeruju u njih…

“Imamo i mi loših dana. Međutim, mislim da smo puno puta pokazali sa kakvim žarom, voljom i ljubavlju igramo za našu državu. Zato se nadamo da će navijači ostati uz nas i da će nas u još većem broju podržati u sljedećim domaćim utakmicama jer su nam potrebni. Puno nam znače i daju nam vjetar u leđa, a kad je tako onda možemo igrati sa svima”, zaključuje Čavor.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ja toliko
Gost
ja toliko

Nije mi jasno da evo već 50 godina mi govorimo o nekom sportskom ( pa još našem ) inatu. Otkud ta suluda poštapalica ? Pokažite to što možete i umijete , pokažite požrtvovanje i želju za boljim rezultatom , dajte sve od sebe. Pa i kad izgubite publika će to prepoznati i nagraditi. Ni Dejo , ni Mijatović , ni… Više »

MilanKo
Gost
MilanKo

Hahah Crnogorski inat?! To jos nije nikad vidjeno.

Crta
Gost
Crta

Koliko je poznato, Srbi gaje inat, Crnogorci ne !

Pg-Me
Gost
Pg-Me

Selektor Roganović ima nesuglasice sa selektorom Gojkovićem.

Čapur
Gost
Čapur

Pokazimo da smo ekupa,jer ovu su sve odlicni pojedinci,neki manje neki vise iskusni , al da pokazemo da smo ekipa ,fokusirana,skoncentrisana,60 min

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Pokazimo znanje…

Send this to a friend