Rukomet Bliži se start Lige šampiona za rukometašice

Posebna emocija na jubileju

Budućnost u subotu protiv Bresta u “Morači” otvara novu sezonu Lige šampiona, a trener Dragan Adžić sa klupe će obilježiti jubilarnu deceniju u ovom takmičenju.

Spreman je sa saradnicima i igračicama na najbolji način da odgovori prvoj obavezi u sezoni od koje se očekuje plasman na završni turnir u maju naredne godine. To je primarni cilj, a upravo zbog toga Budućnost je pripreme krajem jula počela jača za sjajan tandem sa krila Jovanku Radičević i Majdu Mehmedović, uz Sanju Vujović, Barbaru Lazović i prvu Skandinavku u plavom golmanku Emili Sando. Upravo je pred početak priprema u Beranama trener Adžić ispričao da sa posebnom emocijom, možda i jačom nego ikad, čeka početak rada.

“Očigledno da su moju emociju dijelile ostale djevojke, jer od prvog do posljednjeg treninga, do EHF nedjelje, radimo u dobroj atmosferi, sa dobrom energijom, baš svi. I to se prenosilo na mečeve i zadovoljan sam kako smo sve to gradili zajedno stručni štab sa igračicama. Nije to slučajno, energiju koju posjeduje Budućnost i kvalitet poželio bi svaki trener. Radujem se posebno desetoj sezoni u Ligi šampiona, posebnoj sinergiji između stručnog štaba i uprave koja je na visokom nivou. Upravo smo i to prenijeli na iskusne igračice koje vode izuzetno igru na terenu. I upravo je taj sklad, za sada, značajan za ostvarenje cilja. Mislim da smo uradili sve što smo planirali i spremni dočekujemo početak Lige šampiona”, poručio je trener “plavih”.

Na koji način se Budućnost sprema za Brest?

“Brest dolazi iz najjače druge lige u Evropi, ima šest pobjeda već u devetem mjesecu i to mora da upozorava. Kvalitetnije su nego prošle godine kada smo igrali sa njima i još iskusniji za sezonu u Ligi šampiona. Generalno je tim sa velikim iskustvom. Igrali smo sa njima u avgustu, igrali prošle godine. Dolaze maksimalno rasterćeni, a kada su njihove najbolje igračice u tom stanju onda su i najopasniji. Studiozno smo uradili analizu, vjerujem da ćemo odgovoriti zadatku i iskazati se. Siguran sam da ćemo ispoštovati dogovor i nastaviti da zračimo na terenu kako je bilo u avgustu i septembru i da će publika to prepoznati i podržati nas u većem broju”.

Zračili ste u odbrani i napadu u pripremnim utakmicama, redom su padali Đer, Bukurešt, Brest, Valčea… Koliko ste blizu željene forme?

“Svakim segmentom sam vrlo zadovoljan kako smo uspjeli da odgovorimo zadacima, budući da je kreiranje našeg plana, za period početka LŠ, uslovIjen malo i obavezama drugih ekipa. Tako da u avgustu, kada bi željeli više da treniramo, moramo više da igramo, a u septembru kada bi željeli više da igramo, više treniramo. U svakom slučaju, uspjeli smo sve da sprovedemo bez posljedica, a sa velikim benefitom. Uradili smo neke elemente koji nijesu jednostavni. Ali, sa ovakvim igračicama, kvalitetom i iskustvom, a imam sreću da ih predvodim, moguće je i na ovaj način da uradimo dobre stvari. Većina zna koliko su bitne prijateljske utakmice kako bi u dobrom stanju dočekali Ligu šampiona i gradili igru na pravi način”.

Budućnost sve adute nije ispucala, zar ne?

“Imamo ogromne rezerve, baš velike, ali za ovaj period zajedno smo došli do nivoa, koji očekujem da ćemo da podižemo kroz utakmice u Ligi šampiona”.

Koliko su vam pojačanja pomogla na podizanju nivoa igre i jeste li zadovoljni doprinosom?

“Uradili smo sve, zajedno za igračicama koje su došle, a Jovanka i Majda kao da nijesu ni odlazile, jer su prave vođe, da Barbaru Lazović, Sanju Vujović i golmanku Emili Sando, klimatiziju. Barbara je od prvog treninga, praktično u prvom planu i bila je spremna zato je njen učinak, uključivanje u sistem i napredak bio najboji. Sanja je u Koprivnicu, došla do takmičarskog nivoa, ne prije zbog objektivnih razloga. Srećan sam što je Sando sa nama, kao neko koje veoma odgovoran i ozbiljan. Vjerujem da ćemo sa tandemom Sando Marina Rajčić, a sada već i Anastasijom Babović, koja polako sazrijeva u dobrog golmana, ovu poziciju dobro pokriti. Izbor igračica, njihova energija i ličnost su birani po tome kako odgovaraju našem karakteru i mentalitetu. Vjerujem da će se pokazati da smo kvalitetne igračice angažovali i da su došle sa posebnom emocijom u naš klub da naprave rezultat koji nijesu do sada i da će to i njih i nas da nosi do ostvarenja cilja”.

Send this to a friend