Rukomet Problemi za stručni štab Budućnosti

Povrede remete ritam priprema za Brest

foto: ŽRK Budućnost

Budućnost je u problemima pred nedjeljni derbi petog kola Lige šampiona u Francuskoj sa Brestom.

Nakon bolnog saznanja da je mlada golmanka Anastasija Babović pokidala prednje ukrštene ligamente u petak u Rumuniji sa Vlčeom, oporavak Marine Rajčić, zbog problema sa leđima, ne ide najbolje. Naša reprezentativka još uvijek nije ušla u treninge.

“Složena situacija na poziciji golmana, a nemamo mogućnost da angažujemo bilo koga, jer je taj broj igrača registrovan za Ligu šampion Radimo sve što možemo da Marinu osposobimo za nedjeljni duel”, kazao je trener Dragan Adžić

Naše rukometašice u Rumuniji, u važnom trijumfu nad Valčeom, nijesu mogle da računaju na pomoć golmanke Rajčić i kapitenke Milene Raičević.

Kakva je situacija sa Milenom?

“Juče je odradila dio rukometnog treninga, vidjećemo kako će i Milen izgledati u narednih nekoliko dana da li ćemo moći na nju da računam. Vidjećemo i sa kojom ćemo snagom krenuti na Berst. Ono što je sigurno, djevojke su se već vratile u 5. oktobar, na premijerni meč i na ono što je Brest uradio u “Morači”. Igrao je Brest sjajno u Ligi šampiona, ostvario još tri pobjede, posebno važnu u domaćem šampionatu protiv Meca.

Trener “plavih” vidi u psihološkom momentu ključan detalj za dobro izdanje u Francuskoj.

“Djevojke su u Vlčei pokazale visok nivo mentalne stabilnosti u najvažnijim momentima i iskazale su karakter. U nedjelju nas čeka, takođe, vruć teren, puna sala i kvalitetno navijanje. Mi smo položili test u Vlčei, vjerujem da ćemo i tamo moći da odigramo mirnu i stabilnu utakmicu i svedemo Brest na manji broj golova”, kazao je Adžić.

Send this to a friend