Rukomet Bojana Popović, selektorka lavica prokomentarisala žrijeb za EP

Put nije jednostavan ako želite nešto da napravite, specijalna priprema za Poljsku

Bojana Popović, foto: Stefan Ivanović

Bojana Popović, selektorka ,,lavica”, prokomentarisala je žrijeb za EP koje će se od 4. do 20. novembra održati u Crnoj Gori, Sloveniji i Sjevernoj Makedoniji.

Naše igračice nadmetaće se u grupi D, u Podgorici, sa Španijom, Njemačkom i Poljskom.

– Grupe su ujednačene, pitanje je ko će u kakvom sastavu doći na EP i da li će sve igračice, u datom momentu, biti zdrave. Što se tiče našeg kostura, ukršatamo se sa grupom C – sa kvalitetnim ekipama. Francuska ima mnogo iskustva sa velikih takmičenja, ima i Holandija, na kraju je tu Rumunija koja želi da se vrati u sami vrh. Neće biti lako, kada se igra EP nema lakih protivnika i ako želeti nešto da napravite put nije jednostavan. Ono sa čime ćemo se mi baviti su ekipe uz naše grupe – prvo Španija sa kojom igramo na premijeri, zatim sa Poljskom, a onda i Njemačkom. Španija je godinama u samom vrhu, na posljednjem SP ovaj tim je pokazao novo lice, sa mnogo mladih igračica. Španija je i nezgodna, specifično i brzo igra ali spremaćemo se i probaćemo da se što bolje pripremimo – kazala je Popović.

Selektorka cijeni sve rivale, vidi opasnu Njemačku i Poljsku.

– Njemačka ima dobre pojedince, ali nekako nikada nijesu došli do pravog momenta da pokažu i odigraju neko prvenstvo na vrhunskom nivou. Poljska je pokazala na posljednjem SP i to sa nama da je dobra ekipa, sa dobrim šuterima. Ima raznovrsne igračice i to je ekipa koja se gradila dosta godina. Sve igračice su u zenitu forme i karijere. Imamo dugove sa SP koje treba da vratimo i za tu utakmicu specijalno ćemo se spremati – poručila je Popović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KPJ
Gost
KPJ

Sa tobom je jednostavan
Sve porazi

Send this to a friend