Rukomet Budućnost sjutra gostuje Brestu i nada se revanšu

Radičević: Desio se šamar koji nas je osvijestio

foto: ŽRK Budućnost

Brest je pokazao kvalitet u Ligi šampiona i francuskom prvenstvu, ali je i Budućnost u usponu forme nakon poraza na startu elitnog takmičenja, kazala je desno krilo Jovanka Radičević, koja ističe da naše šampionke s nestrpljenem očekuju duel pretposljednjeg, petog kola grupne faze Lige šampiona.

Iako respektuju protivnika, izabranice Dragana Adžića vjeruju da mogu do pobjede u Brestu, kojom bi se revanširale francuskom timu za poraz u Podgorici, ali i obezbijedile da glavnu rundu započnu sa šest od mogućih osam bodova.

“Brest je u svim dosadašnjim mečevima pokazao izuzetnu formu, kao i mi, jer smo se od te prve utakmice uzdigle kroz duele sa Valčeom i Bitighajmom. Dokazale smo kvalitet, samo što pravo lice nijesmo pokazale na premijeri. Kvalitetnom odbranom, smirenim i strpljivim napadom, sa Milenom i Marinom, možemo do pobjede u Brestu”, kazala je Radičević.

Brest je uz aktuelnog šampiona Evrope – Đer, pokazao najviše u dosadašnjem dijelu Lige šampiona u kojoj ima maksimalan učinak i u kojoj ima prosjek od 35,7 postignutih golova po meču. Jasno je dakle, što će biti ključno za dobar rezultat u Francuskoj.

“Najvažnije da poštujemo principe, dogovore i odbranu. Sve kreće iz jake odbrane”.

Da je sve lakše kada je odbrana na visokom nivou pokazala su prethodna tri duela u elitnom takmičenju – ”plave” su savladale njemački Bitigajm, potom dva puta rumunsku Ramniku Vlčeu, pa i sada žele da zahvaljujući tom adutu dođu do dobrog rezultata.

“Sve je do glave. Nama se desio šamar i osvijestio nas je”.

U prvom međusobnom duelu, Brest je slavio 35:32, a najviše problema odbrani našeg tima zadala je Ana Gros koja je postigla sedam golova.

“Oslobodila se u igri, postala je veći kreativac nego što je prije bila, kada je važila za beka šutera. Pokazala je kod nas kakav ima kvalitet, a mi smo joj dozvolile. Vjerujem da ćemo je zaustaviti”, zaključila je Radičević.

Brest je na otvaranju nove sezone iznenadio i slavio u ”Morači” (35:32), ali su naše šampionke nakon toga uhvatile pravi ritam i vezale tri pobjede, a nakon posljednje koju su ostvarile na jednom od najtežih gostovanja u Evropi protiv rumunske Ramniku Vlčee, u odličnom raspoloženju dočekuju duel u Francuskoj.

Izabranice Dragana Adžića žele da se revanširaju francuskom timu za poraz u prvom međusobnom duelu, a pobjeda bi bila zlata vrijedna i zbog činjenice da bi u tom slučaju u glavnu rundu prenijele šest od maksimlanih osam bodova.

Sigurno je međutim, da zadatak neće biti nimalo lak, imajući u vidu to da je Brest, uz aktuelnog šampiona Evrope – Đer, jedini tim koji ima maksimalan učinak u Ligi šampiona ove sezone. Sjajnu formu, naredni protivnik našeg tima potvrdio je i nedavnom pobjedom (29:28) protiv Meca, najvećeg rivala u francuskom prvenstvu.

Nedjeljni duel u Brestu počinje u 15 sati.

U drugom meču petog kola, Bitighajm dočekuje Ramniku Vlčeu.

Send this to a friend