Rukomet Budućnost poražena od CSKA

Radičević: Kada budemo fizički spremne, igraćemo dobar rukomet

foto: ŽRK Budućnost

Rano je donositi zaključke koliko u ovom periodu ranjiva Budućnost može daleko u Ligi šampiona i da li je realnost završni turnir.

Činjenica je da dva poraza ne prijaju, ali okolnosti su, ipak, takve da su naše rukometašice rezultatski i dobro prošle u Koprivnici i prije dva dana kod kuće sa CSKA.

U oba meča nedostajalo je svježine i energije, prije svega kadra za rotaciju sa čime je klub prvi put u dugoj istoriji suočen. Protiv Podravke na startu LŠ Budućnost je nastupala bez 11 prvotimki, koje su nedavno, nakon pauze od 35 dana, počele da treniraju, a sa ruskom ekipom trener Dragan Adžić mnoge od njih je koristio na terenu i vidjelo se da nemaju snage.

“Kada fizički budemo spremne igraćemo kvalitetan rukomet, što smo pokazale na startu oba meča. Konkretno protiv CSKA svježina i energija nije bila na velikom nivou, ali ako uzmemo u obzir sve faktore, ne možemo biti nezadovoljni. Ipak, nije malo kada 11 igračica, i to iz jedne ekipe, pauzira 35 dana. Prvi put u karijeri za vrijeme pauze bukvalno ništa nisam radila. Uprkos svemo što nas je pratilo kroz ovaj period, smatram da je u igri bilo dobrih stvari”, kazala je Jovanka Radičević.

Budućnost nije u zabludi, alarm ne zvoni, vjeruju i igračice i stručni štab da samo uz dobar rad, oprez i strpljenje, mogu do cilja.

“Ovo je naš trenutni maksimum, a upravo zbog nespremnosti i nemanja snage mnoge stvari nijesmo uspjele da odradimo. Ali, moramo biti zadovoljni sa jednim dijelom igre, svjesni da na puno stvari moramo da obratimo pažnju.”

“Plave” nijesu gubile glavu i ulazile u nervozu kada su protivnici iz velikih minusa dolazili do ozbiljnijih razlika. Bile su smirene.

“Nervoza u ovom trenutku može da nas odvede u kontra smjer. Svjesni smo činjenice koliko nijesmo trenirale, a i koliko je djevojaka treniralo u teškim okolnostima. Sigurna sam da ćemo se izboriti i sa ovim stvarima. Drago mi je što nijesmo ulazile u preveliku nervozu. Bilo je momenata da nijesmo znale gdje udaramo, ali iz opravdanih razloga. Iskreno, hiljadu razloga je bilo za onakvu igru.”

Budućnost u narednom kolu gostuje u Danskoj. Igraće protiv Odenzea koji je stoprocentan nakon dva odigrana kola.

“Moramo da odigramo na visokom nivou, ako želimo pobjedu. Naredni rival je kvalitetan, biće nam potrebna dobra odbrana i strpljiv napad”, zaključila je Jovanka Radičević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade007
Gost
Rade007

Znači kad ispadnete iz LŠ. Najgori tim na svijetu jbt,a nekad su bile šampionke.

Marko
Gost
Marko

Znaci nikad

Send this to a friend