Rukomet Budućnost na loš način završila Glavnu fazu Lige šampiona

Radičević poslije poraza u Ljubljani: Nema opravdanja za ovakvu partiju

Jovanka Radičević ne uljepšava stvari, ne traži alibi, samokritična je do kraja.

Navikli smo da Joka ogoli istinu i stvari nazove pravim imenima, tako je bilo dan nakon poraza Budućnosti od Krima u posljednjoj rundi glavne faze Lige šampiona.

Na pitanje da li poraz i slabije izdanje, možda i najslabije u glavnoj fazi, ima uoporište u povredama i odsustvu Milene Raičević, Majde Mehmedović i Marine Rajčić, odgovorila je:

“Nema opravdanja, koliko god da su razlozi objektivni, uz poštovanje igračica Krima, ova utakmica treba da nam bude dobra opomena. Ne potcjenjujem nikoga, niti mislim da Krim nema dobre igračice, ali mi smo ekipa koja teži završnom turniru… Pričam iskreno, to sam mislila nakon utakmice, a isto mislim i nakon prespavane noći.”

Zbog čega je Budućnost imala jedan odnos prema Đeru, koji je bio maksimalan, a sedmicu kasnije u Ljubljani djelovala neprepoznatljivo?

“Ne znam, ali znam da nemamo pravo da razmišljamo o tome ko nam je protivnik. Kao danas ćemo da igramo sa Đerom, a sjutra nećemo na isti način da igramo sa Krimom. Ako želimo, a želimo dobre rezultate, onda moramo da imamo kontinuitet. Ne možemo da igramo toplo-hladno, jer niko ne garantuje da ćemo kada bude najpotrebnije dobro da odigramo.”

Vjerovatno će mnogi da kažu Krim je, posljednja utakmica, nije toliko bitna, ali, meni, iskreno je važna bila. Koji je razlog oscilacija: pad koncentracije, umor, zasićenje ili “lako ćemo ili..?

“Vjerovatno jeste nešto od toga, a kad bi znali definitivno bismo bili na pola puta da riješimo problem. Mogu, zaista, sve da razumijem, od grešaka do padova, ali mora da bude velika i želja i glad. Za svaku utakmicu moramo da živimo, jer samo na taj način možemo da se gradimo kao ekipa. Ovo nije ni približan maksimum. Želimo da idemo na fajnal-for. Smatram da ćemo u ovom periodu sa reprezentacijom ostvariti ciljeve i vratiti se srećne i raspoloženije i naravno, zdrave. U sedam dana očekuje nas pet jakih utakmica. Zbog toga i smatram da je i važno da se pred četvrtfinale okupimo zdrave”, rekla je Jovanka Radičević.

Send this to a friend