Rukomet Pripremni period obećava odličnu sezonu Budućnosti

Radičević: Uživala sam protiv Đera

U samo tri dana pala su dva rukometna velikana. Budućnost je nokautirala aktuelnog šampiona Đer (31:23), a bez veće muke do nokauta je dovela i Bukurešt (27:23).

“Plave” su osvojile turnir u Brestu, a poraz od Meca na samom startu, nije uticao na kompletan pozitivan utisak. Pobjednički duh se gradi, Dragan Adžić sa igračicama u pripremnoj fazi za Ligu šampiona fura fazon jakog tempa, sa mnogo golova i odbranom kojom su i velikane upecali.

Ovakav epilog se mogao naslutiti poslije serije kontrolnih mečeva u Podgorici, gdje su naše rukometašice ugostile Valčeu (dva puta bolje-33:27, 28:19), Brest (31:23) i ruski Astrahan (29:24).

“Očekivala sam sve ovo, jer smo dugo zajedno i to u sistemu koji godinama funkcioniše. Uopšte se nijesam plašila nediscipline ili nepoštovanja stvari, možda sam bila malo više skeptična, u smislu kako ćemo da izgledamo nakon fizičkih priprema jer nijesmo imali mnogo zajedničkih rukometnih treninga. Pokazale smo da nam, nakon dugogodišnjeg iskustva i sistema, koji se gradi, ne treba mnogo, bez obzira što su stigla dva nova igrača, mislim na Barbaru i Sanju. Naravno, ima još prostora da se uigramo, napredujemo, ali sam srećna kako je sve izgledalo. Ovo je samo pokazatalj svijetle budućnosti i treba da nastavimo da radimo kao cijelo ljeto, u pauzi i na pripremama”, istakla je Jovanka Radičević.

Odjeknula je pobjeda protiv Đera, koji posljednju deceniju nije izgubio sa ovolikom razlikom. Prvi poraz otkako je od Martina Ambroša preuzeo trenersku palicu (prošle godine) doživio je Gabor Dani.

Moćni Đer sa dvije moćne postave, dobar dio meča nije nalazio rješenja za odbranu Budućnosti.

“Iskreno, bilo je teško, na ovakvom turniru i protiv ovakvih rivala, odigrati tri meča u nizu. Bila je velika potrošnja. Ali, naš mentalitet, sportski bezobrazluk i energija su nas približili trijumfu. Nijesmo dale na sebe i posljednji atom snage izvukle smo sa Đerom.”

Ima to i više veze sa karakterom.

“U suštini, nije važno protiv koga igraš, da li je utakmica u devet ili u 21 sat, već je važno da na terenu, u svakom trenutku, pokažeš sve najbolje što imaš. Mi smo to pokazali energija je bila na nivou”, rekla je Jovanka Radičević.

Send this to a friend