Rukomet Iskusna rukometašica nije odustala od rukometa

Raičević: Vratiću se bolja i jača, nisam na zalasku karijere

Milena Raičević

Vratiću se bolja i jača, sigurno. Nijesam na zalasku karijere, kao što su neki mediji pisali, planiram, nakon što se ostvarim u najljepšoj ulozi – majke, da igram još nekoliko sezona – poručila je Milena Raičević koja će i u subotu protiv Đera bodriti Budućnost sa tribina.

Kapitenka Budućnosti iz najljepšeg razloga je van terena. Ima vremena za sve. Ponekad i previše:

– Prvi put sam u situaciji da ništa ne radim, a van terena bila sam samo onda kada sam se oporavljala. Mogu da kažem da sam prvi put slobodna i da imam ponekad previše vremena za sebe. Ali, prilagođavam se.

Nedostaje Milena ekipi, a i ekipa jedva čeka Milenin povratak na teren.

– Iako je razlog odsustva lijep, nedostaje rukomet. Ponekad pomislim, a vjerujem da na sličan način mnoge igračice razmišljaju, samo minut ili dva da uskočim u teren i pomognem. Ali, u narednom periodu samo ću gledati utakmice, navijaću i uživati.

Hrabri Milenu povratak Budućnosti u ritam. Sa tri boda iz posljednja dva meča u Ligi šampiona, ,,plave“ su na putu da se vrate ciljevima.

– Podigli smo formu u posljednje dvije utakmice. Istina, u prva tri meča djelovali smo slabije, svjesni, naravno, situacije kroz koju smo prošli. Dobra stvar je što je ekipa vjerovala u bolje dane i formu koja je stigla sa posljednja dva meča. U Njemačkoj smo dobro igrali, naročito u bitnim momentima kada se lomio rezultat. Igrali smo dobro i protiv sjajnog Bresta. Bile su to dvije sjajne utakmice i vjerujem da ćemo sa Đerom biti na visokom nivou.

Evidentno je da Budućnost još uvijek traži pravu formu. Milena se složila i smatra da je još malo vremena potrebno da se ekipa uigra.

– Ako uporedimo sadašnju, sa ekipom iz prošle godine, bekovska linija je potpuno nova, sa igračicama koje nikad zajedno nijesu igrale. A znamo dobro da bekovi povezuju ekipu, tako da je trebalo, prije svega, njima vremena da se uigraju i mislim da su na pravom putu. Trebaće im još malo vremena. Mislim da se uz njih sve bolje na terenu osjećaju pivoti i krila.

Pohvalila je Raičević golmanke.

– Na golu imamo sjajne golmanke, što su potvrdile u svakoj utakmici. Vjetar su u leđa i sa njima se ekipa bolje osjeća.

Što još nedostaje ,,plavima“?

– Fali da više trčimo, što će doći iz utakmice u utakmicu.

Prvih pet kola Lige šampiona pokazala su mnoge mane i najboljih ekipa.

– Od ove sezone sve je čudno, od samog dešavanja… Mnoge ekipe nijesu u situaciji da nastupaju u punom sastavu, a to je pravilo velike probleme. Ima, sigurno, više grešaka na što je situacija uticala. Mi smo bili u najgoroj, sa najvećim brojem pozitivnih igračica na virus. Vjerujem da je sve to iza nas.

Subotnji derbi sa Đerom je praznik rukometa. Motivi su jaki.

– Motivi su obostrano jaki. Đer, kao i svih ranijih godina, ima odličnu ekipu, sa po dvije-tri sjajne igračice na svakoj poziciji, sa čime mi ne možemo da se pohvalimo. Imamo samo dovoljan broj igračica koje igraju puno i nose utakmicu. Dok Đer stalno mijenja, što je prednost, ali dosta puta nijesmo im pružili zadovoljstvo da igraju svoju igru. Vjerujem da ćemo uspjeti u subotu da odgovorimo na pravi način – optmista je Raičević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasa
Gost
Sasa

Srecno Mike!!!

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Neka je tebi sa srećom i ne sjekiraj se puno što novinari pišu.

Send this to a friend