Rukomet

Rajčić: Mec sjajan tim, zahtijeva maksimalan fokus

foto: zrkb.me

Mec ima jači sastav nego prethodnih sezona, odlično je pokriven na svim pozicijama i ima opasne šutere, a Budućnostmora da pokaže da je izvukla pouke iz poraza u Larviku i vrati se na pobjednički put, kaže u razgovoru za zvanični sajt ŽRK Budućnost Marina Rajčić uoči duela protiv francuskog tima koji se igra u nedjelju od 17 sati.

Predstojeći meč biće poseban za golmanku našeg tima i crnogorske reprezentacije, jer je u Mecu provela tri sezone i ostavila dubok trag u klubu, što joj je donijelo i epitet jedne od najboljih čuvarki mreže u Ligi šampiona.

Budućnost je u prva dva kola upisala pobjedu i poraz, dok je Mec osvojio tri boda.

Očekujem tešku utakmicu protiv jakog i disciplinovanog protivnika. Znamo da će biti teško i koliko je zahtjevno igrati protiv Meca pred njihovim navijačima. Imaju veliku podršku navijača i teško je odnijeti bodove iz njihove arene. Imali smo kiks u Larviku, ali to je sada iza nas i pozitivno smo izašle iz te situacije. Sigurna sam da nećemo dozvoliti da nam se ponovi ista situacija i vjerujem da ćemo u Mecu pružiti mnogo bolje izdanje. Duel protiv Odenzea treba da bude putokaz i to je način kako želimo da igramo”, kaže Rajčić.

U duelu protiv Larvika u prethodnom kolu, izabranice Dragana Adžića nijesu bile na očekivanom nivou. Norveški tim znao je da kazni propuste u igri u oba pravca i dođe do prve pobjede u elitnom takmičenju. U Mecu je prilika za popravni i povratak na pobjednički put.

“Psihička priprema je bila u fokusu tokom sedmice, kao i rad na ispravljanju tehničkih grešaka koje su nam se desile u Larviku. Bilo je dosta detalja u igri koji nijesu funkcionisali i vjerujem da nam se to neće ponoviti. Detalji su ti koji nas dovode do onakvih izdanja, ali nadam se da smo kao tim izvukli pouke i da će se to vidjeti već u Mecu”.

Mec posljednjih sezona igra zapaženu ulogu u Ligi šampiona, a ove je po mišljenju rukometnih stručnjaka u najjužem krugu timova koji su kandidati za plasman na finalni turnir u Budimpešti. Nakon ubjedljive pobjede protiv Larvika na startu, francuski tim u prošlom kolu je remizirao u gostima protiv Odenzea, pa sada želi novi trijumf pred svojim navijačima.

“Mec je jači nego prethodnih sezona kada se njihova igra zasnivala na Ani Gros. Imaju sjajne šutere i odlično su pokrivene na svim pozicijama. To je praktično francuska reprezentacija u malom, a znamo što ta država predstavlja u svjetskom rukometu. Zahtjevaju maksimalan fokus i naše najbolje moguće izdanje ukoliko želimo pozitivan rezultat”.

Predstojeći duel poseban je za Rajčić, koja je na golu francuskog tima provela tri sezone i sjajnim izdanjima ostavila dubok trag u tom klubu.

“S nestrpljenjem očekujem duel i susret sa djevojkama sa kojima sam provela sjajne sezone i ostvarila izuzetan odnos na terenu i van njega. Nedostaju mi mnoge od njih, ali kao profesionalac sada imam samo jedan cilj, a to je pobjeda mog tim. Biće divno vratiti se u arenu u Mecu, a nadam se da ću taj povratak krunisati pobjedom mog tima”, zaključila je Rajčić.

Send this to a friend