Rukomet Analiza bivšeg reprezentativca

Rakčević za CdM pred meč odluke: Želim da protiv Slovenije nastupimo sa pozicije sile

Mladen Rakčević, foto: Stefan Ivanović

Naši rukometaši ostvarili su drugu pobjedu ikada na Evropskom prvenstvu i oduševili su bivšeg reprezentativca Mladena Rakčevića.

Sjajnom partijom srušena je Makedonija čime smo ostali u igri za drugu fazu, a za plasman dalje našim momcima potreban je bod u sjutrašnjem susretu sa Slovenijom, koji je zakazan za 18 sati.

Čuveni pivot naše selekcije vjeruje da je sada momenat da ovi momci nastave da igraju na vrhunskom nivou, jer bez obzira na sve probleme siguran je da im je tu mjesto.

“Prvi utisak je nevjerovatan, čestitao bih momcima na jednoj sjajnoj borbi, pametnoj igri. Prvo poluvrijeme je po meni jedno od najljepših poluvremena u istoriji naše reprezentacije. U drugom dijelu osjetio se značaj utakmice, pa je došlo do usporavanje igre. Simić nevjerovatan na golu, kad je trebalo branio je zicere i nije dozvolio Makedoniji da se priključi”, kazao je za CdM Mladen Rakčević i uputio na najveći problem u sinoćnjoj predstavi:

“Ono što nam je pravilo probleme u prvom poluvremenu je tranzicija, mislim da nam je Makedonija dala 11 od 17 golova iz brzog centra. Na to moramo posebno obratiti pažnju protiv Slovenaca pošto su oni vrlo ubojiti u tom segmentu, moramo da ukrotimo njihovu polukontru i da ih umirimo jer im to ne odgovara. Ne smijemo da im pustimo da daju lake golove. Vjerujem da imamo realne šanse da ih pobijedimo. Zaista je ovo jedan divan momenat, pobjeda koja nam je dala šansu i nadu za drugi krug, što bi bio fenomenalan rezultat, tako da želim svu sreću momcima, da svi budu negativni na testiranju, da budemo kompletni i da Zoran bude tu. Želim sa pozicije sile da nastupimo na terenu, da pokažemo da je došlo vrijeme da ulazimo među 10 najboljih timova Evrope.”

Naši rukometaši na utakmici sa Sjevernom Makedonijom

Rakčević je siguran da ova ekipa ima kvalitet da bude među najboljima i da to zaslužije.

“Ono što bi trebalo odmah uraditi je da se smirimo i da hladne glave uđemo u utakmicu sa Slovenijom. Kontinuitet dobrih igara čini jednu ekipu vrhunskom. Zaista mislim da je došlo vrijeme da pređemo na viši nivo i da pokažemo već u ponedjeljak, da ova pobjeda nije slučajna, da je ova generacija izvrsna, da su to momci sa karakterom, koji imaju patriotski naboj prema reprezentaciji što je jako bitno u ovakvim utakmicama i momci koji su stasali u pravi igrače. Ono što me posebno raduje je što vidim tim, jedan za drugog ginu na terenu”.

Popularni Mlađo smatra da će povratak trenera Roganovića značiti dosta.

“To je trener koji radi sa tim momcima tri četiri godine i svi su ušli u sistem, Draško je jako dobro iznio utakmicu, ali je Zoranov povratak važna stavka. Ovo su igrači koji igraju jake lige, ne želim nikog da izdvajam, ali pored Simića oduševlja me Branko Vujović, iako je sinoć odigrao možda najgoru utakmicu, ali ne mora se dati deset golova da se učestvuje u meču, vidjeli smo asistencije, ginuo je u odbrani 60 minuta, vukao polukontru dao sve.”

Kuzmanovski u duelu sa našim igračima

Na kraju Rakčević poručuje da je važno protiv Slovenije nastaviti sa dobrim igrama.

“Pobjeda protiv Makedonije je vrhunska, ali ne smijemo sebi sada dozvoliti da od Slovenije izgubimo sa nekom razlikom, jer sam siguran da smo na vrhunskom nivou i to momci moraju da pokažu prvo sebi, pa onda nama, na kraju i čitavom svijetu”, zaključio je Rakčević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gorštak
Gost
Gorštak

Crnogorci su to, bez pobjede doći neće.

Ultraviolet
Gost
Ultraviolet

Bravo Mladene! Podrška za našu lavovsku reprezentaciju ❤🇲🇪

Jadran
Gost
Jadran

Pobijedite braco. Uz vas smo svim srcem.

Rep per
Gost
Rep per

Vidjecete kako cete silno biti pospremljeni od vase brace slovenaca..idemooo zmajcekiiii

Andjela
Gost
Andjela

Pospremise Braca Hrvati, komsije srbijance!

Rep per
Gost
Rep per

Neka su,sa srecom!nego ja velim da ce vas zmajceki hahah

Kotoranka
Gost
Kotoranka

Što je babi milo…3.14

Filp
Gost
Filp

Hahaha kako vas pospremiše braca Hrvati😂😂😂

DolinaBogova
Gost
DolinaBogova

Ima li dje da se kupe ovi zeleni dresovi ? I zasto nema ?

M.M.
Gost
M.M.

Bravo momci.
Bilo je pravo zadovoljstvo gledati I navijati za vas
Da je vjecna 🇲🇪!

Pedja*
Gost
Pedja*

Volimte zeleno !

Levis
Gost
Levis

Neka se vrate ovi koji su odsutni

JA
Gost
JA

Idemooooo

Send this to a friend