Rukomet Novi izazov za Budućnost

Ramusović: Borimo se, sve u ovoj sezoni je neizvjesno

foto: zrkb.me

Budućnost u nedjelju u Danskoj protiv Odenzea nastavlja takmičenje u Ligi šampiona. Jača za Tatjanu Brnović i za sedmicu spremnije igračice koje su debitovale prošle neđelje nakon pauze od 35 dana.

Idealno bi bilo da se zabilježe pobjedu nakon dva startna poraza, ali u ovom trenutku, mnoge objektivne stvari mogle bi da utiču na konačan utisak. Prije svega domaći tim se pita. Odenze je spremniji, uigraniji i u takmičarskom ritmu domaćeg prvenstva i elitnog takmičenja.

“Jednostavno, sezona je takva, stani-kreni, baš je sve neizvjesno. Teško nam je, može da se desi da neka od nas bude pozitivna i da sve što spremamo padne u vodu. Ali, eto, borimo se i želimo da izvučemo trenutno ono najbolje što možemo”, kazala je Ema Ramusović, jedna od igračica koja je preležala korona virus i nedavno počela da trenira. ,,Plave” su u prošlom kolu bile jače za neke od igračica koje su napravile veliku pauzu i koje nijesu bile u sastavu u Koprivnici protiv Podravke.

“Bile smo baš dugo odsutne. Ja sam igrala prošli meč, ali nisam bila od neke prevelike pomoći. Svjesna, naravno, da samo strpljenjem mogu doći do željene forme.”

Kako će Budućnost u nedjelju da izgleda na terenu, Ema ne zna, ali želja i motiv nijesu upitni.

“Prije svega, danski tim je prošao bez problema pripremni period. Počela je i liga, što je od velikog značaja. Definitvno su u plusu i ispred nas. Teško ih je spremati, mada, u ovakvoj situaciji, bilo koga je teško spremati. Upoznati smo sa kvalitetom, u pitanju je trkačka ekipa, spremna, sposobna i mnogo brža od CSKA. Moraćemo taj nivo trčanja da podignemo i to sa svake pozicije. Moraćemo i obazrivije i pametnije da igramo napad, jer će Odenze svaku grešku kazniti. Prosto, igračice ove ekipe brzo reaguju i kažnjavaju lakim golovima. Nadam se boljem izdanju u Danskoj, smatram da postoji šansa i ako se ukaže možemo do prve pobjede u Ligi šampiona.”

Pozitivne misli i mirna glava, ispričala je Ema, vode do pravog puta.

“Sigurna sam da ćemo u nastavku, ali da ne idem daleko, pokazati bolju igru. Pozitivne misli i mirna glava mogu da nas izvuku iz ove teške situacije. Budućnost ima kvalitet, ima i cilj od kojeg neće odustati”, poručila je Ramusović.

Send this to a friend