Rukomet EP u rukometu

Rasmusen: Bili smo blizu remija koji smo zaslužili

foto: Stefan Ivanović

Prije dva mjeseca, na turniru Zlatne lige, rukometašice Crne Gore su pod vođstvom Pera Johansona izgubile od Francuske 29:13 – isti rivali sastali su se večeras na startu Evropskog prvenstva, a “lavice” su na debiju novog selektora Kima Rasmusena bile na pragu velikog iznenađenja.

Crna Gora je odigrala izvanredno u oba pravca, ali je nažalost u finišu položila koplja i ostala kratkih rukava.

“Ostaje žal, razočaran sam zbog djevojaka i tima što nijesmo osvojili bod, ali sam srećan zbog načina na koji smo odigrali protiv tima kao što je Francuska. Odigrali smo skoncentrisano i fokusirano, znali smo da moramo tako tokom svih 60 minuta. Energija je bila dobra, iako je bilo veoma teško u posljednjih 15-ak minuta kada je bilo evidentno da su se djevojke umorile. Bili smo blizu remija koji smo zaslužili”, rekao je Ramusen.

Danski stručnjak podsjeća da Francuska ima veću rotaciju, mogućnost da vrši dosta izmjena, te da je igračica koja je treća opcija na desnom beku na kraju i donijela prevagu.

“U posljednjih 10-ak minuta one su fizički bile bolje od nas. I uoči prvenstva smo najavili da kada igramo kada tim i kada pravimo dobre odluke, možemo da pobijedimo bilo kojeg protvnika. To smo i pokazali protiv Francuske. Moramo da ostanemo fokusirani, da obratimo pažnju na sve detalje, jer to odlučuje pobjednika. Okrećemo se duelu protiv Danske, iza nas je dobra utakmica i znamo da imamo šansu u tom meču”, zaključio je Rasmusen.

“Lavice” naredni meč igraju u nedjelju od 20.30 protiv Danske, koja je u 1. kolu nadigrala Sloveniju 30:23.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zabjelo
Gost
Zabjelo

zasluzili ste i vise od boda..do 52min ste odigrali vrhunski..steta ..srecno u narednoj utakmici.do pobjede

Send this to a friend