Rukomet RSCG će saslušati prijedloge klubova

Rukomet će se možda, ipak, igrati

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore na elektronskoj sjednici 22. aprila donio je odluku o poništavanju svih liga za ovu sezonu, ali bi moglo da dođe do zaokreta.

Ministar sporta i mladih Nikola Janović je na konferenciji za medije u ponedjeljak, na kojoj je saopšteno da će treninzi u u pojedinačnim i kolektivnim sportovima početi danas, sugerisao savezima (Odbojkaškom i Rukometnom) koji su poništili ili trajno prekinuli sezonu da dodatno razmisle da li će te odluke ostati na snazi.

Rukometni savez Crne Gore je, saznajemo, voljan da u novonastaloj situaciji sasluša prijedloge klubova i u skladu sa tim biće organizovan sastanak.

Ukoliko većina klubova “digne ruku” da se sezona nastavi, moguće je da RSCG donese novu odluku i rukometaši/ce se vrate na teren.

Neki klubovi, poput aktuelnog šampiona Lovćena, negodovali su zbog odluke Saveza o poništavanju sezone, smatrajući je preuranjenom.

U Prvoj ligi za rukometaše nije završen ni regularni dio sezone, nakon kojeg se igraju Mini liga za prvaka i Mini liga za opstanak. U trenutku prekida prvenstva lider je bio Lovćen.

Kod dama je situacija manje “škakljiva” jer Budućnost je redovni i već viđeni šampion.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mirko
Gost
mirko

Kod dama nasih lavica je situacija drugacija u odnosu na muski rukomet, jer RKBuducnost ne igra ligu zbog obaveza u ligi sampiona samo plej off koji nisu odigrale, i realno je tu zensku ligu pinistit, a sto se tice odluke za musku ligu i sami vidimo da je nakaradna, mijenjaju je iz dana u dan a kad su je donosili… Više »

jagodan
Gost
jagodan

A taman smo pocinuli bili i sad opet da se trenira 🙁

Send this to a friend